Οι υπηρεσίες υγείας ζητάνε 50 ευρώ για τη διαγνωστική εξέταση της γρίπης

Ο

Tην ώρα που ο ιός της γρίπης είναι σε έξαρση οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του συστήματος δημόσιας υγείας ζητούν το ποσό των 50 ευρώ ανά ασθενή προκειμένου να διενεργούν τη μοριακή διάγνωση για τους ιούς της γρίπης

Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί και από τη γραπτή διευκρίνηση που απέστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Β. Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το αντίτιμο για αυτού του είδους την εξέταση είναι 50 ευρώ και πρέπει να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ ΑΠΘ.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της διευκρίνησης

«Σε απάντηση των πολλαπλών ερωτημάτων που υπεβλήθησαν το τελευταίο διήμερο στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Β. Ελλάδος εξαιτίας του υπ’ αριθμόν 2/2016 εγγράφου μας θα θέλαμε να σας διευκρινήσουμε ότι το Εργαστήριο έχει τη δυνατότητα διενέργειας μοριακής διάγνωσης για τους ιούς της γρίπης με την προϋπόθεση ότι για κάθε εξέταση θα καταβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο το ποσό των 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ ΑΠΘ.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Κέντρου

Καθ. Ν. Μαλισιόβας»

Τη δραματική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων που αποκαλύπτεται με δραματικές συνέπειες λόγω της επιδημίας του ιού της γρίπης επισημαίνουν οι βουλευτές του Ποταμιού στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά την διάρκεια επίκαιρης επερώτησης που συζητείται στην Βουλή.

Και όλα αυτά ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την εποχική γρίπη η οποία βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίας εβδομάδες στη χώρα μας, έχει φτάσει τους 14. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 101 άτομα έχουν νοσηλευθεί ή νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά. 

Σήμερα μάλιστα εισήχθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ένα παιδί δύο ετών, ενώ σε άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύθηκαν ένας 58χρονος άνδρας και μια έγκυος 28 ετών. Και στις τρεις περιπτώσεις έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1).

Η φετινή γρίπη προσβάλει εύκολα και νεαρά άτομα χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που είτε έχουν είτε δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δημόσια Υγεία: Δωρεάν μεταλλαγμένους ιούς για όλους – πληρώνετε εμβόλια και διαγνωστική εξέταση. Τα μοιράσανε!

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς επιπλοκές, ωστόσο αν τα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, έντονο βήχα και πόνο στα οστά ή στο κεφάλι συνεχιστούν έντονα μετά, θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να απευθυνθούν στον γιατρό της προτίμησης τους για να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Οι γιατροί συμβουλεύουν επίσης όσους εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να ακολουθούν τις οδηγίες για συχνό πλύσιμο χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος και αποφυγή πολυσύχναστων σημείων, για την προφύλαξη όλων μας από τον ιό.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη