Φονικό ψύχος στην Ανατολική Ασία – Περισσότεροι από 85 νεκροί στην Ταϊβάν

Φ

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας αποτέλεσε το βασικό αίτιο για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων από υποθερμία και ανακοπή

Δεκάδες νεκρούς μετρούν οι χώρες της Ανατολικής Ασίας εξαιτίας του ασυνήθιστου πολικού ψύχους που έχει κατακλύσει μεγάλες περιοχές. Μόνο στην Ταϊβάν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 85 άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της χώρας με υποθερμία και ανακοπή καρδιάς από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Πάγωσε η θάλασσα

taiwan-cold2-1Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έπιασε απροετοίμαστους τους κατοίκους της χώρας, ενώ περίπου 60.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε περιοχές της Νότιας Κορέας, η οποία επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανές ψύχος. Ο μεγάλος όγκος του χιονιού προκάλεσε την παύση της λειτουργίας του αεροδρομίου Τζεχού, το οποίο αποτελεί θέρετρο για τους Ασιάτες. Το κύμα ψύχους έχει πλήξει επίσης το Χονγκ Κονγκ, την ανατολική Κίνα και την Ιαπωνία.

Κλειστά και τα αεροδρόμια λόγω του παγετού

taiwan-cold3Οι περισσότεροι θάνατοι στην Ταϊβάν αφορούσαν μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και ιδιαίτερα στις περιοχές Ταϊπέι και Ταοϊγουάν, όπου καταγράφηκαν 66 περιστατικά. Άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Καοχσιουνγκ.

Η θερμοκρασία στην Ταϊβάν έπεσε στους 4 βαθμούς την Κυριακή (24/1), τη χαμηλότερη των τελευταίων 44 χρόνων. Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν σε τοπικά Μέσα, ο μεγάλος αριθμός θανάτων δεν οφείλεται σε αυτό καθ’ αυτό το ψύχος, αλλά στην απότομη μείωση της θερμοκρασίας.

Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες πλήττει την Κίνα

Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει την Κίνα, με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στις βορειοανατολικές περιοχές που συνορεύουν με τη Σιβηρία στους μείον 41 (έναν) βαθμούς κελσίου.

Είδατε τι κάνει ο «πιο θερμός χειμώνας που υπήρξε ποτέ»; Μήπως να αρχίσουμε να παίρνουμε σοβαρά όσους λένε ότι μπαίνουμε σε περίοδο μίνι παγετώνα; Ή από το πολύ καιρικό μαγείρεμα δεν ξέρουμε πια τι είναι φυσικό και τι όχι;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη