Τι πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να υπογράψετε/συντάξετε ένα Petition

Τ

Αν ανήκετε στους αιθεροβάμονeς που πιστεύουν ότι με ένα Petition υπάρχει κάποια πιθανότητα να εισακουσθείτε στην Ε.Ε. και μόλις βλέπετε ένα το υπογράφετε ή φτιάχνετε και δικά σας, τουλάχιστον κάντε το σωστά.

Όλοι μας έχουμε υπογράψει κατά καιρούς και πάνω από ένα, αλά ποτέ δεν μάθαμε τη συνέχεια. Τι απέγιναν οι υπογραφές μας και τι αποτέλεσμα είχαν.

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάτε είναι όχι ΤΙ σας ζητούν να στηρίξετε με την υπογραφή σας, (γιατί εκεί είναι το σκουληκάκι) αλλά ΠΟΙΟΣ σας το ζητάει. Η Avaaz.org που πολλές φορές χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό, δεν είναι καθόλου αγνή και αθώα.

Ποια είναι η Avaaz.org 

Ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2007, για την στήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των ζώων, αλλά κύρια… για την κλιματική αλλαγή! Η λέξη Avaaz είναι περσική και σημαίνει ‘φωνή’, αλλά χρησιμοποιείται και σε άλλες γλώσσες με παρόμοια έννοια, όπως τα Τουρκικά, Ινδικά κλπ Συνεργάζεται και με άλλες οργανώσεις κι ένας από τους λαμπρούς υποστηρικτές της είναι ο G. Soros. Μην ενθουσιάζεστε, λοιπόν, μόλις δείτε ένα θέμα της αρεσκείας σας, κοιτάτε πρώτα ποιος φορέας το στηρίζει και ποιος το διοργανώνει. Πολλές φορές, οι υπογραφές χρησιμοποιούνται, στην καλύτερη περίπτωση, απλά σαν poll ή για προπαγάνδα σε κάποιο θέμα, στην χειρότερη και για φακέλωμα, αφού για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζονται και έγκυρα προσωπικά στοιχεία.

π.χ. μόλις κυκλοφόρησε ένα δακρύβρεχτο για τα παιδάκια που σκότωσαν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ζητώντας κι άλλα σχολεία. Αλλά, ξεχνάμε ποιοι είναι πραγματικά οι Ταλιμπάν;

Στιγμιότυπο 2014-12-21, 9.10.49 μ.μ.

Στα δικά μας τώρα, τα της Ε.Ε. 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών δίνει το δικαίωμα υποβολής μιας πρωτοβουλίας προς συζήτηση στην Ε.Ε. Υπάρχουν όμως κανόνες και διαδικασία και μπόλικος χρόνος αναμονής για έγκριση, οπότε, αν είναι κάτι το σούπερ επείγον, απλά ξεχάστε το.

Μόλις επιβεβαιωθεί η καταχώριση της προτεινόμενης πρωτοβουλίας σας, μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε υπογραφές/ δηλώσεις υποστήριξης από πολίτες. Έχετε 12 μήνες για να συγκεντρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό που είναι 1 εκατομμύριο συνολικά, με ελάχιστο αριθμό από τουλάχιστον 7 κράτη μέλη – βλέπε παρακάτω.

Αφού διαβάστε το σχετικό “Η διαδικασία βήμα προς βήμα, ρίξτε μια ματιά στο“Έντυπα δηλώσεων υποστήριξης”. 

Διαβάστε Τι απαιτείται για να υποστηρίξετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών” γιατί οι απαιτήσεις ανά κράτος διαφέρουν. (Κατά τα άλλα είμαστε μια οικογένεια)
Σας παραθέτουμε κι εδώ όλο το κείμενο.

Αφού ‘ξεσκονίσετε’ τις οδηγίες και νομίζετε ότι μπορείτε να καλύψετε όλα τα απαραίτητα και προϋποθέσεις, πρέπει οπωσδήποτε, εφόσον θέλετε να συντάξετε ένα πετίσιον, να δείτε την παράγραφο “Ελάχιστος αριθμός υπογραφόντων ανά κράτος μέλος”.
Σύμφωνα με τον κανονισμό Οι διοργανωτές δεν οφείλουν να συγκεντρώσουν δηλώσεις υποστήριξης και από τα 27 κράτη μέλη. Ωστόσο, θα πρέπει να συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών από τουλάχιστον 7 κράτη μέλη.
Όπως βλέπετε, αν πιστεύετε ότι το πανευρωπαϊκό σας θέμα που θέλετε να μπει προς συζήτηση μπορεί να συγκινήσει την Ε.Ε. είναι καλύτερα να κάνετε συμμάχους σε μικρές χώρες,  παρά τις μεγάλες όπου ο αριθμός που απαιτείται είναι και μεγάλος, αλλά ίσως κι εκεί να βρείτε και λιγότερους συμμάχους λόγω διαφορετικού επιπέδου και τρόπου ζωής από την Ελλάδα. Άντε να βρεις κοντά 75.000 Γερμανούς να σου υπογράψουν για τους ψεκασμούς…
Πάντως η όλη διαδικασία τραβάει περίπου στα 2 χρόνια, χώρια το τρέξιμο για να μαζευτούν οι υπογραφές. Αλλά, αν είστε κάποια ΜΚΟ που ‘νοιάζεται’ για κάποιο θέμα που θέλουν οι ίδιοι να προωθήσουν και απλώς χρειάζονται το back up “της φωνής λαού – κάτι σαν ‘σώστε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και τις πολλές γεννήσεις’ – τα πράγματα θα τρέξουν και οι δρόμοι θα ανοιχτούν και το θελημά σας θα… ‘γεννηθεί’!Καλά σας κουράγια!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη