«Ο τοίχος της καλοσύνης» για εκείνους που έχουν ανάγκη

«

Μια Λαρισαϊκή πρωτοβουλία: «Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια»

Αν περπατώντας σε δρόμους της Λάρισας δείτε αυτές τις κρεμάστρες σε τοίχους, μην εκπλαγείτε. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μόλις ξεκίνησε στη χώρα μας, και λέγεται «Ο τοίχος της καλοσύνης».

Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τις τοποθετεί σε πιο αξιοπρεπή και ασφαλές σημεία. Για να μην βλέπουμε εικόνες ανθρώπων να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Πώς προέκυψε η ιδέα:

Ο Δημήτρης, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας είπε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι πήραν την ιδέα από το Ιράν, όταν μια εικόνα έγινε viral. Κάποιος είχε εγκαταστήσει μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο».

upl56b4d2ad6412d

Αυτή η κίνηση ευαισθητοποίησε μια ομάδα νεαρών από τη Λάρισα και τους έδωσε την ιδέα να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στη χώρα τους.

«Είπαμε πολύ απλά να το προσαρμόσουμε στη δική μας καθημερινότητα. Τι ψάχνουν οι άνθρωποι στους κάδους, ένα πιάτο φαγητό και απλά εμείς είπαμε να ντύσουμε τη διαδικασία με αξιοπρέπεια».
upl56b4d2e176ec3
Κάπως έτσι, μια ομάδα περίπου 20 κατοίκων της Λάρισας άρχισε να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης, αρχικά στις γειτονιές των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα σε όλη την πόλη και – γιατί όχι – σε όλη την Ελλάδα.
upl56b4d2fa74a3f
Μέσα σε σύντομο διάστημα η δράση διαδόθηκε αρκετά και ήδη υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης με τις κρεμάστρες της… αγάπης και της αξιοπρέπειας.
Γιατί όπως τονίζουν τα ίδια τα παιδιά:
«Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια».
upl56b4d304dd369

Ηδη γίνονται τα πρώτα βήματα για ανάλογες δράσεις στην Αθήνα, στην Κόρινθο στον Βόλο και στην Κοζάνη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνησουν μαζί σας και μαζί θα συντονίσετε την ανάλογη δράση.

Γιατί κάθε γειτονιά έχει ανάγκη από μια κρεμάστρα με λίγο «καθαρό φαγητό» και πολλή αξιοπρέπεια.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη