Κραχ χρεοκοπίας στο χρηματιστήριο – Κάτω από τις 500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κ

Σημαντική πτώση καταγράφεται σήμερα Δευτέρα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 13:43 στις 473,99 μονάδες – κάτω από το επίπεδο των 500 μονάδων- σημειώνοντας πτώση της τάξης του 5,93%.

Η σημερινή συνεδρίαση κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου του 2012, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλες πιέσεις.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών, των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως μεγάλη είναι η πτώση και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου παρατηρούνται χαμηλά 16 μηνών, επεκτείνοντας ένα επιθετικό «sell-off». Παράλληλα, πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να ξεφορτωθούν «επικίνδυνα» assets, εν μέσω προβληματισμών για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Οι επενδυτές δεν μπορούν να καταλήξουν σε «ασφαλή» συμπεράσματα όσον αφορά στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ο κίνδυνος ύφεσης και αποπληθωρισμού δείχνει να αυξάνεται, σημειώνει ο Φρανσουά Σαβαρί, της Prime Partners SA, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται μόλις πάνω από τα 33 δολάρια, με συνάντηση μεταξύ της Βενεζουέλας και της Σαουδικής Αραβίας (και οι δύο χώρες μέλη του ΟΠΕΚ) να μην παρέχει ενδείξεις περί ενίσχυσης των τιμών.

H αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η νέα εκλογολογία και βεβαίως το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις προκαλούν χάος στην ήδη διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Θυμίζουμε ότι 471,5 μονάδες έγραψε το χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2012, την περίοδο της καταστροφής και της χρεοκοπίας.

Η τύχη της αγοράς κρίνεται στις 470-475 μονάδες, αν σπάσουν πτωτικά πουλήστε τα όλα έρχονται οι 300 μονάδες….

Εν τω μεταξύ μεγάλη πτώση καταγράφεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Γερμανικό DAX στο -2,75% και τις 9.031 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών αποτιμούν σενάρια καταστροφής, συμπεριφέρονται ωσάν η Ελλάδα να βρίσκεται σε διαδικασία Grexit, ενώ ο Γενικός Δείκτης αποτιμά χρεοκοπία. 

Οι μετοχές των τραπεζών βυθίζονται στην άβυσσο με συνεχή ιστορικά χαμηλά που επιβεβαιώνουν το απαισιόδοξο σενάριο.

Οι επενδυτές πουλάνε τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή ιστορικά χαμηλά, ενώ όπως αποκαλύπτουμε σήμερα τα LME ομολογιακά που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου πουλάνε μαζικά με την Credit Agricole να έχει σχεδόν μηδενίσει στην Alpha bank, κατείχε το 10% και πλέον βρίσκεται περίπου στο μηδέν.

Όλες οι τράπεζες σε συνεχή ιστορικά χαμηλά, πρόκειται για καταστροφή.

Και σήμερα οι απώλειες φθάνουν έως -28% με την Eurobank στην κορυφή των πιέσεων ενώ μεγάλες απώλειες εμφανίζουν Alpha bank, Εθνική, Attica bank και Πειραιώς από -13% έως -20%.

Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας σήμερα έγινε καπνός…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη