Πως λέμε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ; Καμία σχέση! Μιλάμε για ένα φόρουμ που προσπαθεί (τι προσπαθεί άραγε;) να αντιγράψει; Τι  τρομάρα του;

Ο κος Symeon G. Tsomokos είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής του -α δεν φταίω εγώ για τα αγγλικά, στο ιστολόγιο τους δεν υπάρχει λέξη ελληνική, ούτε στο facebook! Και είναι κάτω από the auspices of the H.E. The President of the Hellenic Republic. Mr Prokopis Pavlopoulos. Και ο σκοπός τους είναι to engage the finest group of people from the intellectual elite of Greece from the world of governance, business and academia, as well as top thought leaders from abroad, in order to contribute to a policy framework that will set the grounds for Greece’s socio-economic transformation and revival.

Και γίνεται the 25th and the 28th of February 2016, ένα μήνα μετά το άλλο Φόρουμ, στο Νταβός. Το εδώ είναι το… Γκαβός!

Symeon G. Tsomokos, ο… δικός μας άνθρωπος!

Την ευθύνη για την οργάνωσή του τριήμερου συνεδρίου έχει αναλάβει η εταιρεία SGT του Symeon G. Tsomokos. Θεωρείται “Άνθρωπος με σημαντικές επαφές σε Ελλάδα και εξωτερικό” στο παρελθόν διετέλεσε γενικός διευθυντής του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους λομπίστες στην Ελλάδα. Άνθρωπος των εταιριών και των αμερικάνων, δηλαδή.

Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (1973-1980) και Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΕΑΕ) (1980-1997). Υπήρξε επίσης Γενικός Γραμματέας και Ταμίας στο Συμβούλιο των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων με βάση την Ευρώπη (1990-1993) και Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας (1993-1998).

Είναι ιδρυτής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – ΗΠΑ, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ουγγαρίας, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας –Αιγύπτου, ενώ το 2006 ίδρυσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σερβίας, στο οποίο είναι Πρόεδρος.

Τώρα ρίχνοντας κλεφτές ματιές ποιοι συμμετείχαν στο “φαντασμαγορικό” φόρουμ θα μπορούσε να πει κανείς… Φαντάσματα! Λες και άνοιξαν οι πύλες του Άδη και βγήκαν ούλοι οι πεθαμένοι από κει μέσα:

Με λίγα λόγια, επειδή όλοι αυτοί δεν μπορούσαν να παραβρεθούν στο Νταβός, μόνο ο Τσίπρας είχε την “τιμή” να τον καλούσουν γιατί η “τιμή” εισόδου είναι πάνω από 70.000 δολ. έφτιαξαν το αντίγραφο -κοινώς μαϊμού- για να ενημερωθούν και τα δευτεροκλασάτα στελέχη της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Το θέμα ήταν η Ατζέντα 21 – 2030, Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα γνωστά… δηλαδή καμία ανάπτυξη. Μόνο τεχνολογία και φόροι και περικοπές συντάξεων λόγω δημογραφικού προβλήματος.

Με το Νταβός οργίζεσαι. Με το Γκαβός… απλά γελάς. Άντε και λίγη ανακατωσούρα στο στομάχι…

Α και το κους κους του εβέντ, αποχώρησε από το οικονομικό φόρουμ Δελφών ο ΥΦΥΠΕΞ Γ. Αμανατίδης, λόγω ανοχής των διοργανωτών σε προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του Άδ. Γεωργιάδη κατά του πρωθυπουργού. Κατά τα άλλα, όλα καλά! Συμμετέχει και η Eldorado –  o χρυσός μας φέρνει πιο κοντά!