Το BBC θα ανεγείρει το άγαλμα του Τζορτζ Όργουελ έξω από τα γραφεία του στο Λονδίνο

Τ

Eνα άγαλμα του Τζορτζ Όργουελ, του συγγραφέα του «1984», σύντομα θα ανεγερθεί έξω από τα γραφεία του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού BBC στο Λονδίνο

Το άγαλμα του Όργουελ – του οποίου το πραγματικό του όνομα ήταν Ερικ Μπλερ – θα συνοδεύεται από μια πλάκα που θα γράφει:

Αν ελευθερία σημαίνει κάτι, σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν

Ο γλύπτης Μάρτιν Τζένινγκς είπε στην Guardian: «Χάρηκα όταν επισκέφτηκα τον χώρο για να το βρω στρωμένο με αποτσίγαρα – είναι απολύτως το κατάλληλο μέρος για Όργουελ, ο οποίος ήταν σπάνια χωρίς ένα τσιγάρο στο χέρι, μέχρι τον τάφο εις βάρος της υγείας του».

«Ο ίδιος θα ήταν αναμφισβήτητα τώρα εκεί έξω στο κρύο με τους καπνιστές, για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Το «1984» , ίσως το πιο διάσημο έργο του Όργουελ, αφηγείται την ιστορία ενός άτυχου ανθρώπου που ζει μέσα σε μια φανταστική αυταρχική Βρετανία εγκλωβισμένη σε έναν αιώνια πόλεμο ενάντια σε έναν αδιάκριτο εχθρό. Στο δυστοπικό σενάριο, οι πολιτικές ελευθερίες εξαλείφονται και οι πολίτες παρακολουθούν τον πόλεμο συνεχώς καθώς τρέφονται με ψέματα από μια σκιώδη κυβερνητική οργάνωση που ονομάζεται το Υπουργείο της Αλήθειας.

Ο ίδιος ο Όργουελ κάποτε συνεργάστηκε με το BBC ως παραγωγός στην Ανατολική Υπηρεσία του οργανισμού.

Η χήρα του Τζάνετ, δήλωσε στην εφημερίδα Metro, τη Δευτέρα: «Η απήχηση του Όργουελ είναι διεθνής. Όπου ισχυρές κυβερνήσεις παραποιούν τα γεγονότα, καταστέλλουν την ελευθερία της πληροφόρησης ή επιβάλλουν απάνθρωπες διαδικασίες, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σάτιρα του 1984».

Σάτιρα;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη