Δανία: Επιβολή φόρου στο κόκκινο κρέας για την “κλιματική αλλαγή”

Δ

Aρχίζουν οι πράσινοι φόροι στα βασικά αγαθά να γίνονται καθημερινή ρουτίνα, χτυπώντας φυσικά τις αδύναμες τσέπες, με τη γνωστή πλέον σε όλους σκεπτικό «Να σωθεί ο πλανήτης και όχι οι κάτοικοί του»

Κάποτε το κύριο χαρακτηριστικό εκτίμησης του βιοτικού επιπέδου ήταν πόσο κρέας μπορούσε να καταναλώσει μια οικογένεια το μήνα. Τα καλά και συμφέροντα της παγκόσμιας παραγωγής κρέατος, μάλλον της βιομηχανοποιημένης παραγωγής κρέατος, έσπρωξαν τις δυτικές κοινωνίες σε έναν υπερκαταναλωτισμό. Συχνό πιάτο στο τραπέζι το κόκκινο κρέας, κι αν προσθέσει κανείς και τα διάφορα αλλαντικά, σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Τώρα αντί της εκπαίδευσης ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη και η πιο ισορροπημένη, προτιμούνται οι φόροι. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιθυμητή μείωση κατανάλωσης, όχι όμως και τα έσοδα!

Έτσι στη Δανία, για να “τιμήσουν” την υπογραφή τους στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα, σκέφτονται να βάλουν ειδικό φόρο στο βόειο κρέας, ο οποίος αργότερα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα είδη.

Όπως αναφέρει η independent, το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας συνιστά αρχικά έναν φόρο για το βόειο κρέας, με σκοπό την επέκταση του κανονισμού σε όλα τα κόκκινα κρέατα στο μέλλον. Αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λέει ότι ο φόρος θα πρέπει να ισχύει για όλα τα τρόφιμα σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα με τις επιπτώσεις του κλίματος.

Το συμβούλιο ψήφισε υπέρ των μέτρων με συντριπτική πλειοψηφία, και η πρόταση θα πρέπει τώρα να υποβληθεί προς εξέταση στην κυβέρνηση.

Οι Δανοί είναι “ηθικά υποχρεωμένοι” να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, είπε, προσθέτοντας ότι είναι «μη προβληματικό» να κόψουν το βόειο κρέας και εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

Να υπενθυμίσουμε την πρόταση του ΟΗΕ για ένα παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά, πλήρες όμως… εντόμων! Είναι λέει καλά και πρωτεϊνούχα!

Πριν την  “πεφωτισμένη” του όμως, είχε προηγηθεί η μελλοντολογική καταστροφική ταινία Snowpiercer:

Οι μοναδικοί επιζώντες μετά από μια καταστροφή του πλανήτη μετά από ένα πείραμα προορισμένο να αναστρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη που πήγε στραβά, (και δείχνει χημικούς αεροψεκασμούς) ζουν σε μια τεράστια αμαξοστοιχία που ταξιδεύει ατέρμονα γύρω από τη Γη. Οι φτωχοί και εξαθλιωμένη είναι στοιβαγμένοι στα πίσω βαγόνια, ενώ η ελίτ διαμένει με όλες τις ανέσεις στα μπροστινά. Η μοναδική τροφή για τους φτωχούς είναι μια πρωτεϊνούχα μπάρα ζελέ, φτιαγμένη από κατσαρίδες.

original-17309-1405448905-7

Θα μου πείτε, πόσο μακριά τώρα είναι αυτό από την απόφαση της Δανίας να αρχίσει να φορολογεί τα τρόφιμα;

Θα σας πω, μια Ατζέντα 21 δρόμος…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη