«Το ερωτευμένο αηδόνι» | Κλασσική Μουσική

«

Αρχές Μαγιού 2016 και η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα, για μια ακόμα φορά…

Είναι μεσάνυχτα, είναι Μακρινίτσα, είναι Άνοιξη και είναι ένα ερωτευμένο αηδονάκι έξω που δεν λέει να σταματήσει να καλεί το ταίρι του.

Κι έτσι θυμήθηκα τον συνθέτη της μπαρόκ εποχής, τον F. Couperin που έγραψε ένα πολύ όμορφο κομμάτι για το ερωτευμένο αηδόνι.

Το αηδόνι, παρά την «ταπεινή» του ενδυμασία, θεωρείται το πτηνό με το ομορφότερο κελάηδημα στην υφήλιο. Ακόμη και αν αυτό είναι υποκειμενικό, επιστημονικές αναλύσεις με τη χρήση παλμογράφων, έχουν αναδείξει μια μεγάλη ποικιλία φασματικών κυματομορφών της φωνής του που αποτελεί γρίφο για τους ερευνητές πως είναι δυνατόν αυτή η δυνατότητα καταχώρησης τόσο πολλών μουσικών «μοτίβων» στον εγκέφαλο ενός πτηνού!

Από την άλλη, η μουσική της μπαρόκ εποχής προσπαθούσε να αποτυπώσει ήχους και εικόνες της φύσης, με μουσική αρμονία ταιριαστή και συμβατή με τις συχνότητες της γης, της συχνότητες Σούμαν.

Γι’ αυτό και οι μελέτες πολλών ερευνητών καταλήγουν στα πολλαπλά οφέλη του ακούσματος της κλασσικής μουσικής, ειδικά εκείνης του μπαρόκ και του Μότσαρτ.

Το αηδονάκι έξω από το παραθύρι μου, μου θυμίζει το κομμάτι του Couperin που τίμησε αυτό το πανέμορφο ερωτικό κελάηδισμα…

απολαύστε το…

zv49

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη