Varoufakis Reloaded

V

Βρε καλώς τονα τον Γιάνιη που αριστερά χωρίς αυτόν προκοπή δεν κάνει!

Καιρό είχαμε να δούμε νέο κεφάλαιο από Βαρουφακιάδα και σήμερα πήραμε γερή δόση.

Ο Γιάνιης μίλησε στην ιστοσελίδα «Athens Live» και το έπαιξε “πληροφοριοδότης” – whistleblower, όπως λέγεται στα αμερικάνικα και είναι πολύ της μόδας τελευταία.

Αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν τη χώρα σε δημοψήφισμα τον περασμένο Ιούνιο και στο κλείσιμο των τραπεζών. Βέβαια… κι άλλες φορές έχει αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το δημοψήφισμα και έχει πει άλλα ως “whistleblower”, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία καθότι Βαρουφάκης είναι αυτός. Ζητάει πάντα την προσοχή και κάνει τα πάντα για να την έχει. 

Ο πρώην υπουργός μας, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά μπροστά στις κάμερες δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη Grexit. 

Κι εκεί που τα είχε βρει με τον Ντράγκι σε συμφωνία τύπου μαφίας (δεν λέει έτσι, αλλά τέτοιου είδους ήταν) τον πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…». Ουάου!

Τι είπε, τώρα για την Ε.Ε. και ΔΝΤ:

Οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι είναι του ΔΝΤ. Ναι καλά διαβάσατε, θα το δείτε και στο βίντεο. Οι άλλοι οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στην ΕΕ κουμάντο δεν κάνει κανένας. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία, λέει, απλά είναι κάτι τύποι και αποφασίζουν τα πάντα. (Προφανώς δεν έχει ακούσει για λομπίστες, δεν έχει δει το βίντεο; Λίγο απίθανο για τον σούπερ ντούπερ ενημερωμένο Γιάνιη). Και συνεχίζει:

«Ο Σόιμπλε είναι ο πιο δυνατός υπουργός Οικονομικών στην Ευρώπη. Εγώ τον είδα σαν έναν ανίκανο άνθρωπο. Είναι πιασμένος μέσα σε μια πλεκτάνη σε δυνάμεις που ανταγωνίζονται η μία την άλλη. Είναι στη μέση και προσπαθεί να τις διευθύνει για να πετύχει τη δική του προσωπική νίκη απέναντι στη Μέρκελ».

Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» λέει ο Γιάνιης Βαρουφάκης.

Δεν θα ήταν ωραίο θέαμα, μας λέει, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ αν θα το ήθελε ή όχι.

Αλλά ο λόγος που γράφω σήμερα δεν είναι ο Βαρουφάκης, μόνο, αλλά όλη αυτή η δήθεν εξαγνιστική και προοδευτική νέα σωτήρια αριστερά, κλασσική περίπτωση λύκου με προβιά. Μάθαμε ότι ο Βαρουφάκης είναι και προσωπικός σύμβουλος του Jeremy Corbyn, αρχηγού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, γνήσιος εκπρόσωπος της νέας παγκόσμιας αριστεράς, που είναι ενάντια στη λιτότητα αλλά όχι στην ελίτ. Καταλάβατε. Χορτοφάγος, περιβαλλοντολόγος, αθεϊστής, με μακρινές εβραϊκές ρίζες, υπέρ του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και καθόλου κατά των φόρρων. Ξανακαταλάβατε.

Τώρα το εντυπωσιακό είναι η νέα αυτή δημοσιογραφική ομάδα του «Athens Live», που δηλώνει ανεξάρτητη, δεν θέλει δεσμούς με χρηματοδότες, αλλά δέχεται χρήματα από ιδρύματα -κανένα του Σόρος μήπως; Προς το παρόν δουλεύει μέσω facebook & twitter και μόλις μπορέσουν, οι στυλ wikileaks δημοσιογράφοι, θα στήσουν και κανονικό ιστολόγιο. Πόσο κοστίζει ένα; Πάντως όχι 60.000 ευρώ όπως λένε. Γιατί εμένα δεν μου κοστίζει τόσο, και όποιος θέλει να ζυμώσει το κάνει και δεν κοσκινίζει.

Και φυσικά, όλα είναι στα αγγλικά. Ε… τώρα η γιαγιά στη Μακρινίτσα ας φρόντιζε να πάει και κανένα φροντιστήριο!

This is AllNewz, my friends, and from now on, write only in English, just to make everybody happy, especially George, both Soros and Clooney!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη