“Οι μπίζνες των Βρυξελλών” – Ποιος κάνει κουμάντο στην Ε.Ε.;

&

“Οι μπίζνες των Βρυξελλών” είναι ένα ντοκυμαντέρ-θρίλερ που βουτάει στη γκρίζα ζώνη κάτω από την ευρωπαϊκή δημοκρατία

Μια αποστολή στον κόσμο των 15.000 λομπιστών στο κεφάλαιο της ΕΕ, τους κλειστά κλαμπ των PR, τις δεξαμενές σκέψης και αγκαλιάζει όλα τα δίκτυα της εξουσίας τους και τους στενούς δεσμούς τους με τις πολιτικές ελίτ.

Το ντοκυμαντέρ τελειώνει με Ελλάδα και αρχές μνημονίου. Θα δείτε πολλά πολιτικά πρόσωπα του Ελληνικού ‘θεάτρου’ μας πλάι σε εκείνα του διεθνούς jet.

Unknown

Λυπούμαστε που δεν έχει υπότιτλους, αλλά προσπαθήστε να το δείτε πάση θυσία. Βέβαια, πολλοί θα νιώσουν ότι η ταινία χώνει βαθιά το μαχαίρι στην πικρή πραγματικότητα για το ποια είναι στ’ αλήθεια αυτή η Ένωση των Ευρωπαϊκών χωρών. Αποκαλύπτει κρυφές που πτυχές που, ακόμα και για όσους τις γνωρίζουν ήδη, οι πληροφορίες έτσι μαζεμένες και παρουσιασμένες σου κόβουν την ανάσα.

Εμείς θα θέλαμε το μαχαίρι να μπει ακόμα πιο μέσα και να φτάσει μέχρι την ‘πηγή’ του κακού: ποια είναι αυτή η ελίτ και που στέκεται στην παγκόσμια οικονομία.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι παρόλο που το ντοκυμαντέρ κάνει θραύση σε Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο, έχει επιμελώς παραμείνει στη σκιά των χωρών που ήδη πλήττονται από την λιτότητα και φυσικά, μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.

Αυτή είναι η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ε.Ε. των λόμπις και μεγαλοεταιρειών. Μάλλον Όσκαρ έπρεπε να πάρει…


σ.σ. Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το παλιό ιστολόγιο μας και μπαίνει στην κατηγορία AllNewz Classics. Αν μετά από λίγο καιρό το βίντεο έχει καταργηθεί, ψάξτε το στο YouTube σε άλλο ανέβασμα. Συνεχώς το κατεβάζουν και πάλι κάποιος άλλος το ξανανεβάζει.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη