Και μετά τον βιασμό… ευθανασία!

Κ

Η νέα μόδα δεν είναι να σώζουμε ανθρώπους που στάθηκαν κακότυχοι, αλλά να τους ενθαρρύνουμε να φύγουν από τη ζωή “με αξιοπρέπεια”.  Η παγκόσμια ελίτ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μειώσει τον πληθυσμό της γης…

Σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ολλανδία επετράπη να φύγει από τη ζωή με ευθανασία μέσω θανάσιμης ένεσης.

Η 20χρονη κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν είναι γνωστό, είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των 5 ετών έως τα 15.

Ως συνέπεια αυτού, υπέφερε από έντονο μετατραυματικό στρες, σοβαρή ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη και παραισθήσεις.

Παρά τη βελτίωση που είχε σημειωθεί στην ψυχική της υγεία μετά από «εντατική θεραπεία», οι γιατροί θεώρησαν ότι οι πολλαπλές συνέπειες από την κακοποίηση που είχε υποστεί ήταν αθεράπευτες και, δύο χρόνια πριν, συμφώνησαν να εκπληρώσουν την επιθυμία της να βάλει τέλος στη ζωή της. Πριν πάρουν την απόφαση, έκριναν ότι η κοπέλα ήταν «πλήρως στα λογικά της» και «δεν υπήρχε βαριάς μορφής κατάθλιψη ή άλλη διαταραχή που επηρέαζε τον τρόπο σκέψης της».

Η είδηση από το θάνατό της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι απόψεις για ευθανασία διίστανται.

Είναι τρομακτικό και ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ειδικοί της ψυχικής υγείας θεωρούν την ευθανασία λύση για τις περίπλοκες για βαθιές πληγές που δημιουργεί η σεξουαλική κακοποίηση

Εκπρόσωποι των ανθρώπινων δικαιωμάτων επεσήμαναν πως «είναι τρομακτικό και ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ειδικοί της ψυχικής υγείας θεωρούν την ευθανασία λύση για τις περίπλοκες για βαθιές πληγές που δημιουργεί η σεξουαλική κακοποίηση».

Άλλοι πρόσθεσαν πως σχεδόν στέλνει το μήνυμα ότι, αν είσαι θύμα κακοποίησης, τιμωρείσαι για το έγκλημα – που άλλοι σου έκαναν- με θάνατο.

Η ιστορία της συγκεκριμένης γυναίκας ήρθε στο φως από τις ολλανδικές αρχές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νομιμότητα της ευθανασίας στη χώρα τους και να τονίσουν ότι αυτή γίνεται κατόπιν υψηλής ιατρικής επίβλεψης.  

19χρονη αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση μέσω Periscope

Την ίδια ακριβώς μέρα της είδησης (11 Μαΐου) της νεαρής κοπέλας που έκανε ευθανασία επειδή κάποτε το πάλαι ποτέ βιάστηκε, κυκλοφόρησε και δεύτερη είδηση.

Μία Γαλλίδα ηλικίας 19 ετών αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση μέσω της εφαρμογής Periscope, μιας εφαρμογής προβολής βίντεο σε απευθείας σύνδεση που έχει γίνει ανάρπαστη μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου αλλά κι έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι εικόνες μεταδίδονται χωρίς καμία επεξεργασία και κανένα φίλτρο.

Η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή της πηδώντας κάτω από ένα διερχόμενο τρένο σε προάστιο του Παρισιού, μαγνητοσκοπώντας το απονενοημένο διάβημά της στο Periscope, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα «αναφέρθηκε σε έναν βιασμό και κατονόμασε έναν δράστη» κατά τη διάρκεια της καταγραφής, επισήμανε μια δικαστική πηγή, που διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Η δικαιοσύνη διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί, στο νότια προάστια του Παρισιού.

«Η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου και η ανάκτηση του βίντεο βρίσκονται σε εξέλιξη» διευκρίνισε μια δικαστική πηγή.

«Μόλις τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι τους προειδοποίησε «ένας χρήστης του Periscope που είχε συνδεθεί με το θύμα κι έλεγε ότι εκείνη δεν ήταν καλά». Δεν πρόλαβαν ωστόσο να αποτρέψουν την αυτοκτονία.

Η 19χρονη επίσης έστειλε ένα μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε έναν συγγενή της λίγο πριν από τον θάνατό της.

Το βίντεο διαγράφθηκε από τη ροή του Periscope ωστόσο ένα απόσπασμα του βίντεο, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube.

Το βίντεο δεν γυρίστηκε για να προκαλέσει σάλο, αλλά για να κάνει τους νέους να αντιδράσουν, να διευρύνει τους ορίζοντές τους και τίποτα άλλο

Το… σέξι θύμα, καλοντυμένη, καλοβαμμένη και με τσιγαράκι στο χέρι, γεννηθείσα το 1997, κάθεται άνετη σε έναν καναπέ και μιλάει για ένα βίντεο που «δεν γυρίστηκε για να προκαλέσει σάλο» αλλά για να «κάνει τους νέους να αντιδράσουν, να διευρύνει τους ορίζοντές τους και τίποτα άλλο».

Επειτα από αρκετά λεπτά σιωπής μπροστά στην κάμερα, η εικόνα διακόπτεται κι η οθόνη μαυρίζει ενώ ακούγονται, όχι πολύ καθαρά, οι φωνές των τραυματιοφορέων που έχουν σπεύσει να ανασύρουν τη σορό της 19χρονης.

Το Periscope είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες μέσω smartphone να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση ένα βίντεο για ένα 24ωρο, κατόπιν διαγράφεται.

Αν αυτό όλες αυτές οι ιστορίες, που δεν ξέρουμε καν είναι αληθινές, δεν είναι προπαγάνδα στους νέους υπέρ της αυτοκτονίας, τότε τι είναι; Τι λέμε στους νέους; Έχεις κατάθλιψη; Νιώθεις απογοήτευση; Οι… «ειδικοί» κρίνουν ότι δεν θα σου περάσει εύκολα; Πήδα από ψηλά!!! Κι έτσι θα «διευρυνθούν οι ορίζοντές σου»!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη