Νετανιάχου και Πούτιν “ανανέωσαν” τη συμμαχία τους στη Μόσχα

Ν

Οι ηγέτες του Ισραήλ και της Ρωσίας συναντήθηκαν για τέταρτη φορά μέσα σε εννέα μήνες, καθώς η «συμμαχία» τους ενισχύεται

Σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστολόγιο israelnationalnews.com, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησαν την τέταρτη συνάντηση τους σε μόλις εννέα μήνες, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός συνέχισε την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία.

Ο Νετανιάχου αναχώρησε για τη Μόσχα τη Δευτέρα και έχει προγραμματιστεί να μείνει για σχεδόν τρεις ημέρες συνολικά.

Το ταξίδι έχει επίσημα ως στόχο να σηματοδοτήσει 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και από τις δύο πλευρές για να καλυφθεί μια ραγδαία ενίσχυση της συμμαχίας.

Μιλώντας πριν από τη συνάντησή τους νωρίτερα, ο Νετανιάχου χαιρέτισε τις εισφορές των Εβραίων μεταναστών στο Ισραήλ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμμαχία Ιερουσαλήμ-Μόσχα θα συνεχίσει να στερεοποιείται.

«Σίγουρα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Οι πόρτες του Ισραήλ είναι ανοικτές για τη Ρωσία και οι πόρτες της Ρωσίας είναι ανοικτές για το Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Είμαστε τα 25 χρόνια από την επανάληψη των σχέσεων μεταξύ μας, όχι μόνο στον πολιτισμό και την τεχνολογία, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, επίσης. Υπάρχουν δεσμοί συμπάθειας και ενσυναίσθηση μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, με ένα κοινό παρελθόν που έχει τραγικά κεφάλαια για τους δύο λαούς».

Ταυτόχρονα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, μια αντιπροσωπεία από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια είναι σήμερα στη Ρωσία για την προώθηση εμπορικών δεσμών.

Αυτάαα… Τι άλλα νέα; Όλα καλά!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη