Ανιχνευτές θα καταγράφουν τα κινητά καταναλωτών μπροστά και μέσα στα μαγαζιά

Α

Καταστήματα λιανικής πώλησης θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται τις οργανώσεις της Intel με την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων για τη συλλογή πληροφοριών των καταναλωτών. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι, όταν το WiFi είναι ενεργοποιημένο, γίνεται trackable (ανιχνεύσιμο) για σαρωτές επιτήρησης και hackers

Σύμφωνα με την mailonline, 1.000 αισθητήρες θα τοποθετηθούν σε 81 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την… “εθνικά ανεξάρτητη” πλέον Βρετανία!

Χίλιοι από τους αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση των αριθμών περνούν ή εισέρχονται από την ανίχνευση του σήματος Wi-Fi των smartphones τους
Χίλιοι από τους αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση των αριθμών περνούν ή εισέρχονται από την ανίχνευση του σήματος Wi-Fi των smartphones τους

Το σκεπτικό είναι ότι οι πληροφορίες που θα συλλέγουν, θα μπορούσε να βοηθήσουν να αναβιώσουν τα καταστήματα που απειλούνται από την άνοδο των αγορών μέσω Διαδικτύου.

Θα μπορούσε, λένε, να οδηγήσει σε αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων για να κάνουν τα ψώνια ευκολότερα, ή να προσδιορίζουν τις ώρες της ημέρας που έχει κίνηση, τον δωρεάν χώρο στάθμευσης που θα βοηθήσει τους λιανοπωλητές και άλλες δικαιολογίες.

Αλλά η ιδέα ότι οι αγοραστές θα πρέπει να παρακολουθούνται μέσω των WiFi σημάτων των τηλεφώνων τους, εγείρει ερωτήματα και ανησυχία. Πολλοί κάνουν λόγο για αύξηση επιτήρησης της κοινωνίας μέσω των καμερών CCTV, της αυτόματη αναγνώρισης αριθμού πινακίδων και των smartphones.

Η ομάδα Big Brother Watch κάνει λόγο για κατάχρηση των συστημάτων εποπτείας. Η ομάδα προτείνει στους αγοραστές να επιλέξουν την επιλογή απενεργοποίησης του Wi-Fi των τηλεφώνων τους.

WiFi Scanner
WiFi Scanner

Τα καταστήματα που μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει για να λάβουν μέρος είναι τα Pret a Manger, Aldi, Oxfam, Pizza Hut, Superdrug, Thorntons, Dixons Carphone, Patisserie Valerie, Jack Wills, Tortilla, The Entertainer, Eurochange, Itsu, και Ed’s Easy Diner.

Οι 1.000 αισθητήρες που θα τοποθετηθούν σε 81 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα έχουν συγκροτήσει μια εταιρική σχέση μεταξύ της Τοπικής Εταιρείας Δεδομένων (LDC) και του University College του Λονδίνου.

Το Έργο SmartStreetSensor χρηματοδοτείται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο Έρευνας της κυβέρνησης.

Όλα αυτά τα Ουργελικά για… το «καλό» του λιανεμπορίου και των καταναλωτών, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι μόλις ψήφισε υπέρ της εθνικής της ανεξαρτησίας; Εκτός κι αν περιμένουν σύντομα έξαλλους καταναλωτές ανίκανους οικονομικά να καταναλώσουν κι έτοιμους να μπουκάρουν όπου βρουν για να φάνε ό,τι βρουν.

Να ένας ακόμα λόγος γιατί σε θέλουν με ένα κινητό στο χέρι!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

1 comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη