Κένυα: H Καθολική Εκκλησία υποστηρίζει ότι τα εμβόλια τετάνου του ΟΗΕ “προκαλούν μαζική στειρότητα”

Κ

Η Καθολική Εκκλησία στην Κένυα σε έκθεση της τον Φεβρουάριο του 2015 ανέφερε ότι τουλάχιστον 500.000 γυναίκες μπορεί να μην είναι σε θέση να φέρουν τα παιδιά μετά την ένεση με μολυσμένα εμβόλια του τετάνου που περιέχουν ορμόνες αντι-εγκυμοσύνης.

Ο Επίσκοπος Paul Kariuki, από τη μητρόπολη στο Embu, 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, είπε στο The Star ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι τουλάχιστον το 30% των εμβολίων που χρηματοδοτείται από δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ, τον ΠΟΥ και την UNICEF, ήταν συνδέεται με την ορμόνη HCG, κοινώς γνωστή ως «ορμόνη της εγκυμοσύνης».

Σύμφωνα με την έκθεση της Διάσκεψης της Κένυας των Καθολικών Επισκόπων, η HCG μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διακοπή της εγκυμοσύνης και στειρότητα.

Ο Kariuki εξήγησε ότι εξετάσεις σε τρία φιαλίδια από μια εκστρατεία εμβολιασμού το 2014 επιβεβαίωσαν ότι περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα της ορμόνης HCG Beta.

“Η ποσότητα βήτα της βήτα HCG είναι ιδιαίτερα αυξημένη και κυμαίνεται από 24 έως 37,5%”, δήλωσε ο Kariuki, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία απαιτεί από το υπουργείο και τους οργανισμούς του ΟΗΕ που συμμετέχουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους Κενυάτες και να σταματήσουν κάθε περαιτέρω εκστρατείες εμβολιασμού”.

“Είναι τόσο ανήθικο για τον ΠΟΥ και την UNICEF να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί μια απάνθρωπη εκστρατεία όπως αυτή στη χώρα μας. Οφείλουν στους ανυπεράσπιστους και ανενημέρωτους Κενυάτες που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά και τις γυναίκες τους μια συγγνώμη”, είπε ο επίσκ. Kariuki.

Το υπουργείο Υγείας της Κένυας εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι αν και μερικά φιαλίδια περιείχαν την ορμόνη HCG, η πλειοψηφία των φιαλιδίων που δοκιμάστηκε (56 από 59) ήταν αρνητική.

“Αυτά τα τρία φιαλίδια συλλέχθηκαν επί τόπου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και υποβλήθηκαν ως ανοικτά φιαλίδια που έχουν δοκιμαστείστο παρελθόν σε άλλα εργαστήρια,” ανέφερε η δήλωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία έχει υποστηρίξει ότι τα εμβόλια του τετάνου μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα.

“Το υπουργείο πρέπει να σταματήσει να κάνει θόρυβο και να επιτρέψει στην Εκκλησία να δοκιμάσει τα εμβόλια πριν δίνονται,” είπε ο Δρ Stephen Κaranja, πρόεδρος της Ιατρικού Συλλόγου Καθολικών στην Κένυα, στο BBC.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Κένυας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εγγυάται ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.

Το Star αναφέρει, επίσης, τον Δρ Talwar από το Journal of Cell Science & Therapy ο οποίος λέει ότι η εν λόγω ορμόνη που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, πρέπει να λαμβάνεται κάθε τρεις μήνες και τα αποτελέσματά της δεν είναι μόνιμα, όπως υποστηρίζεται στην έκθεση.

Unicef, ΠΟΥ και η κυβέρνηση της Κένυας αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς

Όταν επικοινώνησαν με IBTimes UK, η Unicef αναφέρθηκε σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε από τη Unicef και τον ΠΟΥ στα γραφεία στην Κένυα, το Νοέμβριο του 2014, η οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες της Καθολικής Εκκλησίας και εξέφρασε “βαθιά ανησυχία” πάνω από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

“Τα εμβόλια που παρέχονται μέσω της Unicef και τον ΠΟΥ είναι ασφαλή. Πρόσφατες ανεξάρτητες δοκιμές που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Κένυας και των Καθολικών γιατρών το επιβεβαιώνουν.

“Η κοινή δήλωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση και τους καθολικούς γιατρούς στις 10 Γενάρη 2015 κήρυξε τα εμβόλια ασφαλή και συνιστάται επίσης η τακτική παρακολούθηση των εμβολίων για τη διασφάλιση της ποιότητας.

«Η κυβέρνηση της Κένυας έχει ένα αυστηρό σύστημα παρακολούθησης για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής εξοικονόμηση πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων. Ο ΠΟΥ και η UNICEF θα συνεχίσουν να διασφαλίζει ότι τα ασφαλή εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλα τα παιδιά στην Κένυα.

“Εσφαλμένοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί, όπως αυτοί θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τις γυναίκες από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, οι οποίες σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών εδώ στην Κένυα”.

ΕΔΩ είναι όλη η έκθεση των Καθολικών Γιατρών οι οποίοι αναφέρουν ότι παρόμοιο πρόβλημα με το ίδιο εμβόλιο τετάνου έχει προκύψει και στις εκστρατείες εμβολιασμού άλλων χωρών όπως Μεξικό, Φιλιππίνες και Νικαράγουα.  

πηγή: IBTimes UK

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη