Πούτιν: Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν

Π

Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν – αυτό είναι ανόητο και αδιανόητο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας την Πέμπτη στην ολομέλεια της ετήσιας συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης στο Valdai . Το θέμα της συνεδρίασης είναι “η φιλοσοφία της διεθνούς ανάπτυξης για τον νέο κόσμο.”

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση έχει παράγει πολλούς μύθους σχετικά με την «περιβόητη ρωσική στρατιωτική απειλή.”

“Πράγματι, αυτό είναι μια επικερδής δραστηριότητα, όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει νέους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς και να λυγίσει τους συμμάχους για τα συμφέροντα της μοναδικής υπερδύναμης, μπορεί επίσης να επεκτείνει το ΝΑΤΟ και να φέρει την υποδομή της συμμαχίας, τα στρατεύματα και το υλικό της, πιο κοντά στα σύνορά μας “, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ μια παρωχημένη δομή που ιδρύθηκε στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

Κάποιος δεν βλέπει καμία προσαρμογή της συμμαχίας στις νέες συνθήκες, ακόμα κι αν μιλάμε γι ‘αυτό όλη την ώρα, δήλωσε ο Πούτιν.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες να κάνουν τον ΟΑΣΕ ένα εργαλείο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής κάποιου, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός εξακολουθεί να παραμένει ένας σημαντικός μηχανισμός για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής και της διατλαντικής ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα, ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί χωρίς λόγο, είπε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν φιλοδοξεί για την παγκόσμια κυριαρχία και την επέκταση. “Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που, όπως η Ρωσία, μπορούν να επικαλεστούν την ιστορία χιλιάδων ετών. Έχουμε μάθει να εκτιμούμε την ταυτότητά μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. ταυτόχρονα, δεν ζητούμε ούτε την παγκόσμια κυριαρχία, επέκταση ή αντιπαράθεση με κανέναν”, είπε ο Πούτιν.

Pravda.Ru

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη