Ο Πάπας ενθαρρύνει τους επιστήμονες να εργαστούν για την ‘αειφόρο ανάπτυξη’ – Μεταλλαγμένα και Γεωμηχανική;

Ο

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε τη Δευτέρα τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών

Η συγκέντρωση από τους κορυφαίους επιστήμονες από ένα ευρύ φάσμα πεδίων διερευνά πώς η επιστημονική πρόοδος επηρεάζουν την βιώσιμη ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών και το περιβάλλον τους. Ο διαπρεπής φυσικός Stephen Hawking ήταν ένας από τους πρώτους ομιλητές το Σάββατο. Έδωσε μια παρουσίαση σχετικά με την πρότασή του Χωρίς-Όρια σχετικά με τις απαρχές του σύμπαντος.

Στην ομιλία του τη Δευτέρα, ο Πάπας είπε: «Εναπόκειται στους επιστήμονες, που εργάζονται χωρίς πολιτικά, οικονομικά ή ιδεολογικά συμφέροντα, να αναπτύξουν ένα πολιτιστικό πρότυπο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών συνεπειών της …»

Κάλεσε επίσης τους πολιτικούς ηγέτες να ενημερωθούν από τις καλύτερες προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για τους νόμους και τη δεσμευτική διεθνή δομή των κανόνων για τη διασφάλιση της ‘τάξης’ και της ανθρώπινης οικολογίας στο κέντρο της.

Είπε: «είναι πλέον απαραίτητο να δημιουργηθεί, με τη συνεργασία σας, ένα κανονιστικό σύστημα που θα περιλαμβάνει απαραβίαστα όρια και θα εξασφαλίζει την προστασία των οικοσυστημάτων, πριν οι νέες μορφές εξουσίας που απορρέουν από το τεχνο-οικονομικό μοντέλο προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τις κοινωνίες μας, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία».

Η Ολομέλεια της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών, που άνοιξε στις 25 Νοεμβρίου, θα κλείσει σήμερα.

Τώρα που τους είδε τους επιστήμονες που εργάζονται χωρίς πολιτικά, οικονομικά ή ιδεολογικά συμφέροντα, προφανώς στα Παπικά του όνειρα, αφού καμιά έρευνα δεν γίνεται άνευ ιδιωτικής ή κρατικής χρηματοδότησης, ή και τα δυο.

Τώρα,  δεν ξέρω που πάει το μυαλό σας, αλλά οι δυο επιστήμες που υποτίθεται θα «σώσουν» τον πλανήτη, είναι οι γενετικά τροποποιημένες τροφές, αλλά κύρια οι μέθοδοι Γεωμηχανικής που επεμβαίνοντας σε μεγάλη κλίμακα στο κλίμα, υπόσχεται να λύσει το «πρόβλημα» της κλιματικής αλλαγής.

Μια από αυτές τις μεθόδους είναι και οι ψεκασμοί της ατμόσφαιρας με νανοσωματίδια τα οποία υποτίθεται θα μειώσουν την ακτινοβολία του ήλιου. Και ΑΝ είναι αυτό που υπονοεί, ο Πάπας το θέλει και παγκόσμιο και νομοθετημένο και υποχρεωτικό. Με λίγα λόγια εντός ‘νόμου και τάξης’!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη