“Η τρομοκρατία επηρεάζει τις αγορές” – Το άλλο με τον Τοτό;

&
Η ψυχολογία των διεθνών αγορών και των επενδυτών είναι άμεσα εξαρτώμενη όχι μόνο από το οικονομικό περιβάλλον και το πολιτικό περιβάλλον αλλά και από όλα όσα μπορούν να προκαλέσουν αβεβαιότητα, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις, μας λένε τώρα!

Η αβεβαιότητα καθίσταται εντονότερη στις διεθνείς αγορές μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα της Τουρκίας, το πιθανολογούμενο τρομοκρατικό κτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου, καθώς και από την ανησυχία για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου διάσωσης της τράπεζας Monte dei Paschi στην Ιταλία.

Ανάλυση της Alpha Bank:

Οι  επενδυτές  βρίσκονται  αντιμέτωποι  με πολλούς  κινδύνους  που μπορούν πολύ  εύκολα να μεταβάλλουν το οικονομικό σκηνικό.

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) αποπειράται να προσεγγίσει την πολιτική και την οικονομική αβεβαιότητα με σκοπό να διαπιστώσει τις τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομική δραστηριότητα στη Ζώνη του Ευρώ (ΖτΕ).

Η ΕΚΤ επισημαίνει, ότι ενώ είναι δύσκολο να μετρηθεί η αβεβαιότητα στις διάφορες μορφές της, είναι ευρέως αναγνωρίσιμο, ότι επηρεάζει την οικονομική συγκυρία και τις  προοπτικές της. 

Στη σχετική μελέτη υπογραμμίζεται η ύπαρξη διαφορετικών τύπων αβεβαιότητας που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανισθούν ταυτοχρόνως. Σύμφωνα με την έρευνα, η αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές τείνει να είναι υψηλή κατά τη διάρκεια των  περιόδων οικονομικής ύφεσης, όπως αποδεικνύει ένα σύνθετος τρόπος αποτύπωσης της αβεβαιότητας που λαμβάνει υπόψη τις μεταβολές που καταγράφηκαν στις αγορές ομολόγων, μετοχών και της συναλλαγματικής συμπεριφοράς του ευρώ. 

Αυτό τώρα εμείς οφείλουμε να το πιστέψουμε, αφού το λένε οι τράπεζες και το ανακυκλώνουν αμάσητα τα συστημικά ΜΜΕ. Οι ελιτάρχες έχουν εδώ και καιρό τραβήξει χειρόφρενο στην Ανάπτυξη. Η Κίνα κατασκευάζοντας σχεδόν όλα τα προϊόντα της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες προσφέροντας μισθούς πείνας, κατάφερε να γίνει 2η οικονομική δύναμη μετά τις ΗΠΑ κι αυτό τώρα πονάει.

Για να γυρίσει η ανάπτυξη στη Δύση δυο πρέπει να συμβούν: ή οι μισθοί των δυτικών να γίνουν κατώτεροι της Κίνας ή η παραγωγή να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της “4ης Βιομηχανικής Επανάστασης” κι αυτό σημαίνει ρομπότ και πάλι ρομπότ και καμία θέση εργασίας.

Παράλληλα, και στα δυο “ή” πρέπει:

  1. Οι κυβερνήσεις μέσω κεντρικών τραπεζών -δηλαδή δημόσιο χρήμα- να διαθέσουν φτηνά -από άποψη τόκων- κεφάλαια στους επενδυτές ώστε να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα
  2. Να περιοριστεί η γραφειοκρατία, δηλαδή να μην τους ελέγχους και πολύ γιατί… άντε!
  3. Να κάνουν τα στραβά μάτια στις όποιες περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις μπορεί να έχει η επιχείρηση τους, φτάνει να γράφουν στο προφίλ τους “Βιώσιμη Ανάπτυξη” – το “βιώσιμη” αφορά την τσεπούλα και τα κέρδη τους
  4. Να μπορούν να απολύουν όσους και όποτε θέλουν κι αν η μπίζνα πάει πάτο, να αποζημιώνονται από το κράτος.

Αμ έτσι γίνομαι κι εγώ επιχειρηματίας! Αύριο κιόλας!

Αυτές τις μπούρδες ακούμε εκ στόματος επισήμων μίντια και κατά τα άλλα τους φταίνε οι ψευδείς ειδήσεις!

Α.. και μιας κι αναφέρθηκα στο προσφιλές σπορ της παγκόσμιας προπαγάνδας περί “ψευδών ειδήσεων”, προκειμένου να δικαιολογήσουν την επερχόμενη λογοκρισία του διαδικτύου, διαβάστε στη Γάτα, πως ένα σάιτ με ούτε 2000 λάικ στο facebook “παραλίγο να γίνει αφορμή για πυρηνικό πόλεμο”.  Καλά… για πόσο ηλίθιους μας περνάνε τελικά;

Το έκαψαν! – «Παραλίγο πυρηνικός πόλεμος λόγω ‘ψευδούς είδησης’» 😱 😜

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη