“Έρχεται” και πάλι χιονιάς με χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ!

&

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια αναμένεται τις επόμενες ημέρες και ειδικότερα την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων, λένε οι μετεωρολόγοι

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Σκανδιναβία και φαίνεται να είναι πιο ισχυρό από το προηγούμενο κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από τη Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολική Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκεφτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο, αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια. Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα “θάψει” πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Για να δούμε! Θα κινηθεί “ευνοϊκά”, θα έρθει ακόμη πιο ενισχυμένο ή θα αλλάξουν τα δεδομένα σε κάτι πιο light;» έγραψε ο κ. Καλλιάνος στο Facebook.

Αυτά τα έγραψε ΧΤΕΣ. Γιατί σήμερα… το light πήγε περίπατο! Σήμερα λοιπόν γράφει:

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ – ΣΙΚΑΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, όμως αυτή τη στιγμή με αυτά που βλέπω στους προγνωστικούς χάρτες δεν γίνεται να μην ανησυχήσω. Όχι τόσο για τα χιόνια που έρχονται, που θα είναι πάρα πολλά ειδικά στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, αλλά για το κρύο που θα επικρατήσει από την προσεχή Παρασκευή και μετά.
Αντιλαμβάνομαι, μελετώντας τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ. Για παράδειγμα πως θα σας φαινόταν αν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από την Παρασκευή και μετά) σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -8 ή -10 °C; Την ίδια ώρα στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -18 με -20 °C(!!!).
Ασχέτως με τις περιοχές που θα χιονίσει, αυτό είναι κάτι που πολλοί θα το ευχαριστηθούν, εγώ ανησυχώ για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα για θέρμανση, για τις ευπαθείς ομάδες, για τους άστεγους και τους ηλικιωμένους. Γι’αυτό και σας ενημερώνω από τώρα και ειλικρινά εύχομαι να μην έρθει αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή ή τουλάχιστον να έρθει πολύ εξασθενημένο.
Πάμε τώρα να δούμε μια πρώτη εκτίμηση για τις περιοχές χιονοπτώσεων. Με πολύ απλά λόγια θα σας πω ότι κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (Θεοφάνια) θα χιονίσει από την Λαμία και βορειότερα σχεδόν παντού! Το σύστημα έχει ιδιαίτερη δυναμική και έτσι τα χιόνια θα κατέβουν και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Οπότε στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ πυκνά χιόνια σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία.
Από το Σάββατο (ανήμερα του Αγίου Ιωάννη) σταδιακά τα χιόνια θα σταματήσουν από τις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε χιόνια στην ανατολική Στερεά (και στο κέντρο της Αθήνας ή και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού), στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα νησιά του Αιγαίου. Και όλες αυτές οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα.
Όμως αυτή τη στιγμή που σας γράφω, φαίνεται ότι δεν θα έχουμε τόσες πολλές και πυκνές χιονοπτώσεις στη νότια και ανατολική Ελλάδα σε σχέση με αυτό που αναμένεται να συμβεί στα βόρεια. Όμως η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού και κατά πόσο θα “εγκλωβιστεί” αυτό στο Αιγαίο, θα μας δώσει αυτές τις απαντήσεις στα επόμενα “τρεξίματα” των προγνωστικών μοντέλων.
Μέχρι νεοτέρας λοιπόν κρατήστε αυτό που είπα αρχικά, ότι σαφώς και τα χιόνια θα είναι πάρα πολλά ώστε αν λειτουργήσει άψογα ο κρατικός μηχανισμός δεν θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα, σαφώς και οι άνεμοι θα είναι σφοδροί, σαφώς θα εκδηλωθούν αρχικά και καταιγίδες έντονες μέχρι να πέσει η θερμοκρασία …αλλά το κρύο που έρχεται θα είναι πράγματι επικίνδυνο. Και για να σας τονίζω εγώ την επικινδυνότητα αυτής της μετεωρολογικής διαταραχής, πιστέψτε με, βλέπω κάτι ισχυρό και σημαντικό.
Έχω χρόνια να δω τέτοια “κατάβαση” ψύχους και ειλικρινά μακάρι να αλλάξουν τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία και τελικά να έρθει κάτι πιο εξασθενημένο.
Καλή εβδομάδα και εννοείται θα σας αναλύω καθημερινά τον καιρό με τα νεότερα στοιχεία.

Το meteo.gr δίνει σε μας εδώ στο Πήλιο πολικές θερμοκρασίες

Και ο φίλος μας ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει facebook:

Δείτε στους αποκλειστικούς προγνωστικούς χάρτες κίνησης αερίων μαζών της ΕΡΤ (προς το τέλος του δελτίου) την “διαδρομή” της αρκτικής μάζας που αναμένεται να μας επηρεάσει το Παρασκευοσαββατοκύριακο των Θεοφανίων με χιόνια αρχικά στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας…

Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε καμία διαδρομή γιατί το βίντεο στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ επιμένει να μην παίζει… πάγωσε από τώρα!

 

Όμως μπορούμε να δούμε τη διαδρομή από τις εικόνες τις ΝΑΣΑ και η διαδρομή είναι και πάλι… καβάλα στα μικροκύματα. Υπόψη ότι εκτός από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, και η Νορβηγία διαθέτει το δικό της H a a r p

Φυσικά, χειμώνας είναι, από πάνω θα έρθει το κρύο, από που θα έρθει; Πριν ήρθε από τη Σιβηρία, ειδικά για μας ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη είχε καλό καιρό στις γιορτές, τώρα θα περάσει την κεντρο-ανατολική Ευρώπη και θα έρθει…. ‘πολικό’ ψύχος. Όλα θα ήταν νορμάλ, ή τουλάχιστον θα είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι είναι νορμάλ, υπάρχουν χειμώνες και χειμώνες, καλοκαίρια και καλοκαίρια, πάντα η φύση έκανε τους κύκλους της και κανόνιζε την πορεία της ως ήξερε όλους αυτούς τους αιώνες πολύ καλά.

Όμως τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν είναι νορμάλ από τη στιγμή που ξέρουμε άνευ παραμικρής αμφιβολίας, ότι ο καιρός χειραγωγείται.

Η ΝΑΣΑ στέλνει συνέχεια δορυφόρους ‘για τον καιρό’. Το Νοέμβριο έστειλε ‘στο βαθύ διάστημα’ έναν “εξαιρετικά προηγμένο μετεωρολογικό δορυφόρο, που ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να σώσει ζωές”.

“Η επόμενη γενιά των καιρικών δορυφόρων είναι επιτέλους εδώ, το GOES-R θα ενισχύσει την ικανότητα της NOAA να εκδώσει προβλέψεις διάσωσης και προειδοποιήσεις…” 

Ένα μήνα μετά έστειλαν άλλους 8 μίνι δορυφόρους που θα ‘προβλέπουν τυφώνες’.

H φωτό είναι απόσπασμα από το επίσημο βίντεο τους. Σας θυμίζει κάτι;

 

Κι εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο από το κανάλι Latest Military News…; 😉

Διαβάστε ακόμα: Όταν η NASA παραδέχτηκε τα chemtrails
Όταν η NASA “ψέκασε” τον πλανήτη με μισό δισεκατομμύριο χάλκινες βελόνες!
Τροποποίηση καιρού με drones – Φονική καιρική βόμβα οδεύεει προς Φιλιππίνες!

Βέβαια, πάλι θα πει κάποιος, και που είναι το κακό να θέλουν να προβλέπουν τον καιρό; Το κακό βρίσκεται στο ότι όλα τα ‘ερευνητικά’ προγράμματα -κακή ώρα όπως το h a a r p- μόνο για έρευνα δεν είναι.

Ντοκουμέντο από τη δεκαετία του ’60,  που αφορά στην τροποποίηση καιρού βρέθηκε στα αρχεία της ΝΑΣΑ από αμερικάνο ακτιβιστή, με τίτλο: A Recommended National Program In Weather Modification.

Επίσης η ΝΑΣΑ έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα “ίχνη” των αεροπλάνων και πως αυτά επηρεάζουν τον καιρό και το περιβάλλον, ψάχνοντας για ‘εναλλακτικά καύσιμα’ – με λίγα λόγια πως θα ψεκαζόμαστε αλλά δεν θα το παίρνουμε χαμπάρι (Alternative-Fuel Effects on Contrails & Cruise EmiSSions)

Για να μην το πολυκουράζουμε, η τεχνολογία υπάρχει όλη, το ενδιαφέρον και το συμφέρον επίσης. Ο καιρός έχει ήδη οπλοποιηθεί, παρότι απαγορεύτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (υποτίθεται), με μυστικές τώρα τεχνολογίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων χωρών σε βάρος άλλων. Μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκουμε…

Και για να δείτε και κατανοήσετε καλύτερα την άλλη κατηγορία, αυτή στην οποία δεν ανήκουμε, θα συνιστούσα να διαβάστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, το αφιέρωμα μας

Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Κι όχι μόνο να το διαβάσετε, αλλά να το μοιράσετε, για να ξέρει ο ταλαίπωρος Έλληνας γιατί θα παγώσει φέτος και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Αυτός που δεν θα έχει να πληρώσει πετρέλαιο να ζεσταθεί, θα ξυλιάσει για να βγάλουν οι μεγάλοι τα πετρέλαια από το Βόρειο Πόλο…

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη