ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ: “Ζήσαμε τη θερμότερη χρονιά στην Ιστορία” – Κι εμείς τους διαψεύδουμε!

Ψ

Το… αμερικάνικο Δελτίο Τύπου που κάνει το γύρο των παπαγάλων των ελληνικών ΜΜΕ:

Το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει βιώσει η Γη αφότου ξεκίνησε η καταγραφή των θερμοκρασιών, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έξαρση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό για τις συνέπειες που ήδη σημειώνονται.
Καθώς ο υδράργυρος πέρυσι κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους και των ωκεανών ήταν κατά 0,94 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία (των 13,9 βαθμών) του 20ού αιώνα. Έσπασε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ, του 2015, κατά 0,04 βαθμό Κελσίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 σταμάτησε η κατάρριψη των ρεκόρ ζέστης, που συνεχιζόταν επί 16 μήνες.
Σε μια ξεχωριστή ανάλυσή της που βασίζεται σε δεδομένα των παγκόσμιων θερμοκρασιών, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το 2016 ήταν το θερμότερο έτος εδώ και 136 χρόνια.
Οι πέντε χρονιές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί όλες από τις αρχές του 21ου αιώνα: το 2005, το 2010, το 2014, το 2015 και το 2016.
«Ακόμη και αν δεν λάβουμε υπόψη μας την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο, το 2016 παραμένει η πιο ζεστή χρονιά στη σύγχρονη ιστορία» σημείωσε ο καθηγητής Πιρς Φόρστερ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Πρίσλεϊ για το Κλίμα στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Φόρστερ είπε ότι το 2017 πιθανότατα δεν θα είναι τόσο ζεστό αλλά δεν αποκλείει να καταγραφούν νέα ρεκόρ τα επόμενα χρόνια, «εκτός και αν σημειωθεί μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη», και αυτό γιατί η ηφαιστειακή τέφρα «κρύβει» τον ήλιο.

Ωστόσο οι Αμερικάνοι πάγωσαν τον περασμένο χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ που λέγαν ότι δεν έχουν ξαναδεί [Κι άλλες δημοσιεύσεις για το ασυνήθιστο κρύο του 2016: Record low temperatures hit Southern California – Record Cold Targeted Northeast, Great Lakes in Early April 2016 – Bitter Cold Arctic Air Sets Dozens of Record Lows in the Midwest and Plains ], ενώ οι πάγοι στην Ανταρκτική έσπασαν κάθε ρεκόρ! [στοιχεία Ρώσων].

Και το κορυφαίο:

Record low temperatures recorded in Boston, Worcester; so how cold did it get?

Temperatures overnight plummeted across Massachusetts breaking records in the Central and Eastern parts of the state.
So, just how cold did it get? […]

 

To find the previously held low temperature records for this date, you’ve got to stretch back a bit. The previous record in Worcester was minus 11 degrees and that was set in 1979. In Boston it was minus 3 set in 1934. Franklin Deleno Roosevelt had been president for less than a year.

Αλλά όταν η NASA στέλνει δελτίο τύπου, μπορεί το παπαγαλάκι να πει δεν το βάζω; Αφού τα ΜΜΕ ελέγχονται από την ντόπια ελίτ και συντονίζονται με εκείνα της αμερικής τα οποία με τη σειρά τους παίρνουν την προπαγάνδα έτοιμη από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις δημοσιεύουν. Οι δημοσιογράφοι γράφουν καθ’ υπαγόρευση, αλλιώς… βλέπουν την έξοδο!

Κι αν βγουν και μιλήσουν δημόσια για αυτό που συμβαίνει, μπορεί μετά να πάθουν και κανένα ατύχημα ή έστω κανένα έμφραγμα, όπως συνέβη πρόσφατα με τον δημοσιογράφο Udo Ulfkotte που μίλησε για τον έλεγχο των μίντια από τη CIA.

Αλλά όταν ακούμε τα περί κλιματικής αλλαγής και υπερθέρμανσης του πλανήτη και τα στοιχεία που δίνουν “οι επιστήμονες”, το μυαλό μας που δεν έχει πάθει Αλτσχάιμερ και δεν έχει χάσει τη μνήμη του, πάει στο μεγαλύτερο επιστημονικό σκάνδαλο της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, όταν διέρρευσαν μέιλ επιστημόνων που ομολογούσαν πως τους πιέζουν να αλλάξουν τα δεδομένα για να παρουσιάζεται ότι το κλίμα θερμαίνεται, το γνωστό και ως Climategate! Και εντελώς συνειρμικά μετά, θυμόμαστε και την έκθεση του Ινστιτούτου Ροκφέλερ, που εκφράζει την αγωνία του ότι όλα αυτά τα μέιλς πήγαν την προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής πίσω!

Πρόσφατα, μιλώντας ο Ομπάμα για τις “ψευδείς ειδήσεις” του διαδικτύου και πως αυτές πρέπει να εξαφανιστούν με κάθε τρόπο από αυτό, όπως για παράδειγμα, αυτές που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή!

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Θερμαίνεται ο πλανήτης; Θερμαίνεται! Μασάει η κατσίκα ταραμά; Μασάει… Και φτύνει και τα κουκούτσια…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

1 comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη