Πάμε άλλη μια: Από την Πέμπτη έρχεται ρωσικός χειμώνας στην Ελλάδα!

Π

Μετά από έναν κρύο Δεκέμβρη, ήρθε η Αριάδνη από τη Σιβηρία. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Βίκτωρας. Μετά ήρθαν κάτι έντονα κρύα φαινόμενα με βροχές αλλά και χιόνια από το Νότο και τώρα έρχεται και πάλι η Σιβηρία

 

Ο μεν Καλλιάνος, πρώην μετεωρόλογος της ΕΡΤ κάθε μέρα βγάζει και μια ανακοίνωση για τον επερχόμενο χιονιά -χτες λίγο πιο άγρια, σήμερα λίγο πιο μαζεμένη- ο δε νυν μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου προσπαθεί να “ηρεμήσει” τα πλήθη:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ..
Φίλες/φίλοι καλημέρα! Επειδή συνεχίζω να λαμβάνω κάποια μηνύματα πανικού σχετικά με την πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα επαλάβω αυτό που σας έστειλα και το περασμένο Σάββατο!
Βρε παιδια πιστεύετε πως θα σας αφηνα ανενημέρωτους έστω και ένα 24ωρο εάν υπήρχε περίπτωση να έρθει κάποιο κύμα ψύχους η κάτι καιρικά αξιόλογο και να μην το μάθετε πρώτοι από εδώ αν αυτό ήταν να έρθει πραγματικά? Φυσιολογικό κρύο θα είναι της εποχής λίγο ποιο τσουχτερό στα ανατολικά και βορεια ενώ συνεχίζει και σήμερα να φαίνεται πως ο Φλεβάρης θα ξεκινήσει ήπιος και βλέπουμε… 😉
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Τώρα μας συγχωρείτε και οι δυο σας, αλλά αν δεν σας κάνει εντύπωση που η μισή Ρωσία έχει κυριολεκτικά αδειάσει πάνω στην Ελλάδα και την έρμη την Ιταλία και το βρίσκετε όλο αυτό το σήριαλ φυσιολογικό, αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα με το τι σημαίνει “φυσιολογικό”.

Φυσιολογικά η Ελλάδα έχει χειμώνα αλλά όχι τόσο βαρύ και ούτε χωρίς ανάπαυλα. Να φανταστείτε ότι στο Βόλο ακόμα υπάρχουν σε κάποια σημεία ακόμα μικρά βουναλάκια από τα χιόνια που πριν τόσες μέρες κι έχουν γίνει μια μαύρη από το καυσαέριο μάζα που δεν λιώνει. Το ‘χει βαρέσει και ο λιγοστός ήλιος και η βροχή, αλλά το χιόνι εκεί… δεν λιώνει! (Να κολαστώ τώρα, να πω είναι από ‘τα καλά’;)

Όπου κι αν διαβάσετε για το κλίμα της Ελλάδας θα γράφει, εύκρατο μεσογειακό κλίμα: το κλίμα, του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι τα ξηρά καλοκαίρια και οι ήπιοι χειμώνες. Κι επειδή η χώρα μας έχει πολύπλοκο ανάγλυφο, κάποιες περιοχές (πεδινά ή νησιά) έχουν ακόμα πιο ήπιους χειμώνες από τα ορεινά και στα πιο βόρεια.

 

Πουθενά όμως δεν γράφει ούτε για σφοδρούς παρατεταμένους χειμώνες ή ότι δέχεται συχνά ‘χειμερινές’ επισκέψεις από τη Ρωσία! Ούτε και ‘σκονισμένες’ από την Αφρική, βεβαίως βεβαίως.

Φυσικά όλα αυτά τα σπουδαία και ωραία συνέβαιναν μια φορά κι  έναν καιρό, πριν αρχίσουν να την τσακίζουν με συνεχείς ψεκασμούς και ηλετρομαγνητικά κύματα που αδειάζουν το Σιβηρικό ψύχος πάνω μας.

Είπαμε, όλα Άνω Κάτω κι εμείς στη μέση και… μούγκα!

Σε μια οικονομική κατάσταση απόλυτης αθλιότητας για μια δήθεν ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να μην ξέρει πως να ζεσταθεί -εκτός όλων των άλλων- οι καλλιέργειες να καταστρέφονται, η Ελλάδα παραμένει κρύα και απαθής στα κόλπα των ‘μεγάλων’.

Από Ρωσία με αγάπη. Εκεί κάπου μέσα στα σύννεφα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις… ρυτίδες από το χαμόγελο του Πούτιν. Όσο πιο γρήγορα “αδειάσει” ο Βορράς, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουν και τα πετρελαιάκια τους…

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη