“Δώστε την Ακρόπολη στον Gucci”

&

Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που δίνει φωνή στον καθένα να εκφράσει την άποψη του κι έτσι πρέπει να μείνει

Ωστόσο σε αυτό θα συναντήσεις και τις “φωνές” των μιντιακών παπαγάλων να κράζουν ό,τι τους κατέβει στη φτερωτή κεφαλή ή όποια εντολή πάρουν από το μιντιακό τους αφεντικό, που εξυπηρετεί κάποιο πολιτικό αφεντικό, που με τη σειρά του εξυπηρετεί κάποιο ολιγαρχικό αφεντικό.

Ένα τέτοιο άρθρο μιας τέτοιας φωνής είναι και το ακόλουθο, που προτρέπει να βγάλουμε τον ιερό χώρο της Ακρόπολης στο σφυρί της ξεπούλας για “να αποκτήσει ζωή” και να έχουμε προφανώς και ψίχουλα έσοδα.

Είναι του γνωστού μνημονιακού δημοσιογράφου και επικεφαλής της φιλομνημονιακής και υποστηρικτικής προς το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ιστοσελίδας iefimerida.gr, Χρήστος Ράπτη. Μιας σελίδας που προπαγάνδιζε τα μνημόνια ως “ευλογία” και τις πολιτικές λιτότητας ως η μόνη λύση για την Ελληνική κρίση.

Και είναι το ακόλουθο:

Η αρνητική απόφαση του ΚΑΣ στο αίτημα του οίκου Gucci να παρουσιάσει την κολεξιόν του 2017 στην Ακρόπολη ήταν αναμενόμενη, αφού αυτοί οι αρτηριοσκληρωτικοί γραφειοκράτες τρέφονται (σαν τα βαμπίρ) από μια αρρωστημένη αρχαιολαγνεία.
Κολλημένοι σαν την τσίχλα στον επαρχιωτισμό του Καρκαβίτσα, αισθάνονται θεματοφύλακες ενός κόσμου που δεν μεταβάλλεται, δεν εξελίσσεται και φυσικά αντιμετωπίζει εχθρικά την ίδια τη ζωή.
Συγχέουν την ηθική με την αισθητική, τον ζωντανό κόσμο με τη θανατίλα των μουσείων και αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό σαν ένα κώδικα μυστικό και ερμητικά κλειστό σε ό,τι τον βγάζει από την ασφάλεια των βεβαιοτήτων τους.
Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι ο σκοταδισμός του ΚΑΣ, αλλά η αναπηρία της πολιτείας και του υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξουν τα μουσεία στην ίδια τη ζωή, αντί να τα κρατούν ερμητικά κλειστά στο σκοτάδι και στα στερεότυπα των ελληνοτσολιάδων.
Η παρουσίαση της κολεξιόν του οίκου Gucci θα έδινε στα αρχαία αυτά μνημεία μια ανάσα ζωής, δίνοντας υπεραξία σε μία χώρα που βυθίζεται καθημερινά στον απομονωτισμό του αναδελφισμού.
Αν και πολύ αμφιβάλλω αν η Κονιόρδου είναι σε θέση να αντιληφθεί τη γελοιότητα της απόφασης του ΚΑΣ, ίσως θα έπρεπε ο ίδιος ο Τσίπρας να επιδείξει θάρρος και να δώσει την άδεια να γίνει αυτή η εκδήλωση.
Τα μουσεία, η κληρονομιά της χώρας (που δεν μας ανήκουν με τη στενή έννοια του όρου) δεν κινδυνεύουν από την ίδια τη ζωή, αλλά από τους «ζωντανούς-νεκρούς» γραφειοκράτες που τα διαχειρίζονται.

Για κάποιους φαίνεται δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο, κανένας σεβασμός. Μόνο λεφτά, λεφτά, λεφτά κι αυτό από αυτούς τους πνευματικά νεκρούς αποκαλείται “ζωή”!

Στη φωτό απεικονίζεται ο κος Ράπτης μετά από γιαούρτωμα που έφαγε το πάλαι ποτέ από κάποιον πολίτη. Είμαστε κατά του γιαουρτώματος, ως πράξη, αλλά κύρια γιατί αυτή η πολύτιμη τροφή πρέπει να καταναλώνεται και όχι να πετιέται στα σκουπίδια…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη