Η Λεπέν δηλώνει θα είναι η “ασπίδα υπεράσπισης” των Γάλλων Εβραίων

Η

Η υποψήφια για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου χτυπά το κίνημα BDS, λέγοντας ότι ο εσωτερικός κύκλος της είναι απαλλαγμένος από αντισημίτες.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, χαρακτήρισε την Πέμπτη ως «σφάλμα»  την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τους εκπροσώπους του κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, κυρώσεις κατά του Ισραήλ).

“Είμαι εναντίον του κινήματος BDS. Νομίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε λάθος υποστηρίζοντας αυτό το κίνημα, αλλά [το κίνημα BDS] έχει ισχυρό λόμπι. Τέλος πάντων, το BDS απαγορεύεται στη Γαλλία”, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Makor Rishon.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του κόμματός της για τον αντισημιτισμό, η πρόεδρος του FN υποστήριξε ότι “υπάρχουν αντισημίτες σε όλα τα γαλλικά πολιτικά κόμματα. Είμαι πάντα πολύ σαφής σχετικά με το θέμα. Ο καθένας ξέρει ότι υπήρχε διαχωρισμός με τον πατέρα μου για το θέμα, ακόμα κι αν μου δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί είναι ακόμα ο πατέρας μου”, είπε. “Υπήρχαν αντισημίτες γύρω από τον ντε Γκωλ και τον Μιτεράν. Υπάρχουν, επίσης, γύρω από τους Φιγιόν και Μακρόν”, δήλωσε η κα Λεπέν.

«Ξέρω ότι πολλοί γαλλοεβραίοι μας ψηφίζουν γιατί ξέρουν ότι δεν είμαι αντισημίτρια και ότι είμαι η καλύτερη ασπίδα για να τους υπερασπιστεί», επέμεινε.

Η Μαρίν Λεπέν έχει επίσης αποφανθεί σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. «Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και έχει το δικαίωμα να θέσει την πρωτεύουσα του όπου θέλει», διαβεβαίωσε.

Οι δηλώσεις της προέδρου του FN ήρθαν λίγες μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις της σε ραδιοφωνική εκπομπή για την μη αναγνώριση της ευθύνης της Γαλλίας στην απέλαση των Εβραίων υπό το καθεστώς Vichy, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Τον περασμένο Γενάρη, μετά την εκλογή του φιλο-ισραηλινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Μετώπου, Νικολά Μπεί, είχε επαφές με αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ επισήμως μποϊκοτάρει το μετα-φασιστικό κόμμα της Λε Πεν, για τις αντισημιτικές τοποθετήσεις αρκετών στελεχών του, ο Μπεί συναντήθηκε υπό άκρα μυστικότητα με πρώην συμβούλους Ισραηλινών υπουργών αλλά και μέλη της γαλλικής κοινότητας του Ισραήλ.

Στο παρελθόν ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσε η Μαρίν Λεπέν και αργότερα δήλωσε ότι βρέθηκε εκεί… κατά λάθος.

Η Haaretz εντάσσει την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου στην προσέγγιση που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ κόμματα της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, όπως το αυστριακό κόμμα της Ελευθερίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μήνες από τις γαλλικές εκλογές και ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε ελπίδες για το ενδεχόμενο μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις και αιματοχυσία στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν συσπειρώνει τους Γαλλοεβραίους και ζητάει πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών!

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

Πρόσφατα άρθρα

Φάκελλος Ασύρματη Τεχνολογία

Συλλογή των πιο σημαντικών άρθρων μας με θέμα την ασύρματη τεχνολογία και τους κινδύνους της

AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”