Κάνει λάθος ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών;

Κ

Μπορεί να πέφτει έξω κοτζάμ Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και να κάνει λάθος;

Και όμως, μας λέει πως έκανε! Εκεί που μας είχε πει ότι το Ελ Νίνιο τέλειωσε, τώρα λέει μάλλον όχι:

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο συνδέεται με ξηρασίες και πλημμύρες, υπάρχουν πιθανότητες που κυμαίνονται μεταξύ του 50 και του 60% να εκδηλωθεί ξανά φέτος, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα, αναθεωρώντας την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από δύο μήνες.

“Οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον απώτερο ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό αυξήθηκαν στους 2,0° Κελσίου κατά μέσον όρο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, προκαλώντας πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις και εκτροπή των αληγών ανέμων από τα Νησιά Γκαλαπάγκος προς τις ακτές του Ισημερινού και του Περού”, ανέφερε ο ΠΜΟ σε μια ανακοίνωσή του.

Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε το φαινόμενο Ελ Νίνιο ήταν το 2015-2016. Το φαινόμενο έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την επιδείνωση των ξηρασιών στο Κέρας της Αφρικής, τη λεύκανση των κοραλλιογενών υφάλων, αλλά και την εξάπλωση του ιού Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, στη Λατινική Αμερική πριν από δύο χρόνια, υπενθυμίζει ο ΠΜΟ.

Η εκπρόσωπος του ΠΜΟ Κλέαρ Νούλες δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο φέτος.

Ο οργανισμός υπενθύμισε πως οι προβλέψεις που γίνονται πριν από τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά κανόνα έχουν μικρότερο βαθμό αξιοπιστίας.

Μόνο που ο ΟΗΕ είναι και τους 12 μήνες του χρόνου αναξιόπιστος! Οπότε ετοιμαζόμαστε όχι μόνο για νέα ακραία φαινόμενα, αλλά και για νέο γύρο Ζικομανίας – πρέπει να ζήσουν και οι φαρμακευτικές με τα εμβόλια!

Περού: Εκατόμβη νεκρών από την αρχή του έτους λόγω… «Ελ Νίνιο»

Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στο Περού από την αρχή της χρονιάς έχουν στερήσει την ζωή από τουλάχιστον 133 ανθρώπους.

Το κλιματικό φαινόμενο που αποκαλείται «παράκτιο Ελ Νίνιο» και πλήττει τη χώρα είναι υπεύθυνο για τα «φονικά» καιρικά φαινόμενα.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων σε Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης (COEN) διευκρίνισε ότι σχεδόν 190.000 πολίτες της χώρας έχασαν τις κατοικίες τους και πάνω από 1,1 εκατομμύριο υπέστησαν υλικές ζημιές.

Ιδού το κατσαρό από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα Ελ Νίνιο που σκοτώνει ανθρώπους στο Περού:

Τι είναι το Ελ Νίνιο

Το Ελ Νίνιο (γνωστό και ως Ελ Νίνο, ισπ: El Niño) είναι το μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό  (ακτές του Περού) είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου. Η έκταση των θερμών νερών είναι συγκρίσιμη με την έκταση μιας μεγάλης χώρας. Συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια, και διαρκεί για ένα χρόνο, εμφανίζεται δε εδώ και αιώνες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Για φαντάσου… τίποτα απ’όλα όσα γράφει το wiki δεν ισχύουν. Γι’ αυτό το απαγόρευσε ο Ερντογάν στην Τουρκία;

Όσο για μας που μας έπνιξε και πάλι η σκόνη, Follow the money λέει η SaveGeaGroup. Ξεκινάει από το Νότο η χειραγώγηση του κλίματος και πάει μέχρι το Βορρά όπου και υπάρχει ο πλούτος που δεν μπορεί άλλο να περιμένει…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη