Τι σημαίνει: “Νόμιμη η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης”

Τ

Πολλοί θα πετάξουν τη σκούφια τους με την ανακοίνωση αυτή, νομίζοντας ότι νομιμοποιήθηκε ο… μπάφος.

Κάντε κράτη, δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, αν και θα φτάσουμε σύντομα – η Νέα Παγκόσμια Τάξη σας θέλει χαλλλαρούς (με Σαλονικιό το Λ) και ευτυχισμένους, στην καρακοσμάρα σας! Έτσι κι αλλιώς. η ιδέα δεν είναι σημερινή, έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία ’70 -τότε ξεκίνησαν όλα!- με το ιλλουμινάτικο ρεύμα των χίππιδων: κάντε αβέρτα κουβέρτα έρωτα όχι πόλεμο και καπνίστε για να μην σκέφτεστε. Ο καλύτερος τρόπος σε συνδυασμό για να διαλύσεις το ανοσοποιητικό μέσω του Μουλαντάρα τσάκρα (για όσους έχουν παρακολουθήσει τα βασικά μαθήματα διαλογισμού).

Αλλά ούτως ή άλλως, η απόφαση νομιμοποίησης της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης (κάτι που ήθελε ο ΓΑΠ να κάνει) αφορά μόνο στα σκευάσματα με κάνναβη που μάλιστα θα γίνεται και εισαγωγή. Για εισαγωγή και διακίνηση κάνει λόγο ο πρωθυπουργός μας:

Η τάση για χρήση φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθένειες αλλά και παθήσεις όπως, η καχεξία, η ανορεξία στο HIV/AIDS, η επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία, καθώς και έμμεσα στην ναυτία της χημειοθεραπείας, στην σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α. είναι η χαρά των φαρμακευτικών εταιριών. Βλέποντας τις πωλήσεις να πέφτουν από την αύξηση της χρήσης ομοιοπαθητικών φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών, τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί στην κάνναβη.

Εδώ ο Κώδικας Αλιμεντάριους δεν θα αφήσει χορταράκι για χορταράκι που να μην τυποποιηθεί και θα άφηναν ελεύθερη την κάνναβη;

Εκτός από αυτό, πολλά σκευάσματα που υποτίθεται βασίζονται στην κάνναβη, στην ουσία εμπεριέχουν όχι φυσική μορφή κάνναβης, αλλά συνθετική. Πόσο καλά είναι;

Απλά θα σας πάω ένα χρόνο πίσω, όταν…

Συνθετική κάνναβη προκάλεσε «επιδημία ζόμπι» στη Νέα Υόρκη
Το θέαμα ήταν αλλόκοτο ακόμα και για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης: καμιά τριανταριά άνθρωποι τρέκλιζαν στο πεζοδρόμιο, με το βλέμμα τους κενό και τα χέρια τους να τρεμοπαίζουν. Τα σποραδικά βογγητά τους έδιναν έμφαση στο επείγον της κατάστασης.

Η «επιδημία ζόμπι», όπως την βάφτισαν οι γιατροί, χτύπησε 33 άτομα σε μια γειτονιά του Μπρούκλιν στις 12 Ιουλίου. Αιτία ήταν ένα συνθετικό κανναβινοειδές, δεκάδες φορές πιο ισχυρό από την ίδια την κάνναβη, αναφέρουν ερευνητές στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Ευτυχώς, όλοι επέζησαν χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Δεκάδες συνθετικά κανναβινοειδή, τα οποία αναπτύχθηκαν από φαρμακοβιομηχανίες, εργαστήρια ή τρελούς επιστήμονες, έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια στην αγορά. Συνδέονται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου με τα δραστικά συστατικά της κάνναβης, είναι όμως έως και 100 φορές πιο δραστικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως βλάβες στην καρδιά, υπερθερμία και νεφρική βλάβη.

Η συνθετική κάνναβη διαλύεται συνήθως σε υγρά και ψεκάζεται σε ξερά φύλλα από άσχετα φυτά. Για να παρακάμπτεται η νομοθεσία κατά των ναρκωτικών, τα συνθετικά κανναβινοειδή συχνά πωλούνται ως «αρωματικά χώρου» ή άλλα προϊόντα που δεν προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την «επιδημία» στο Μπρούκλιν, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο ανέλυσαν το χόρτο που βρήκαν στην κατοχή ενός θύματος, τυλιγμένο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που έγραφε «AK-47 24 Karat Gold».

Η χημική ανάλυση έδειξε ότι το χόρτο είχε ψεκαστεί με την ουσία AMB-FUBINACA, ένα ισχυρό συνθετικό κανναβινοειδές παρόμοιο με μια ουσία που αναπτύχθηκε από τη Pfizer το 2009 για τη μελέτη των κανναβινοειδών υποδοχέων στον εγκέφαλο.

Όπως σχολιάζουν ανεξάρτητοι ερευνητές στο δικτυακό τόπο του Science, το AMB-FUBINACA ευτυχώς προκάλεσε λιγότερες σοβαρές παρενέργειες σε σχέση με άλλα συνθετικά κανναβινοειδή.

Μια μακράν πιο επικίνδυνη ουσία είναι το MDMB-CHMICA. Σύμφωνα με φετινή έκθεση της Europol και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμού στα Ναρκωτικά, η συγκεκριμένη συνθετική κάνναβη συνδέεται με τουλάχιστον 71 περιστατικά σοβαρών παρενεργειών σε οκτώ χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 29 θανάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Αυτά, γιατί κάποιοι βιάστηκαν να αρχίσουν τους πανηγυρισμούς και τα χειροκροτήματα και τον θαυμασμό – να ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κι ένα καλό! Κανένα καλό δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, απλά το παίζει κι αυτός… Κάνναβη, η οποία έχει την ιδιότητα να προκαλεί τον εγκέφαλο να απελευθερώσει μια χημική ουσία γνωστή ως ντοπαμίνη και να νιώθεις…. χάι!

Όχι χάι, όμως εδώ… χάλι, ίδιο με τα υποτιθέμενα δικαιώματα των γκέι. Πάνε πακέτο στο ιλλουμινατικό σχέδιο για τη διάλυση των κοινωνιών…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη