Έχει ο καιρός γυρίσματα αλλά… πρόβλεψη δεν έχει!

Έ

Δεν είναι μόνο οι μετεωρολόγοι που τρέχουν και δεν φτάνουν να σταυρώσουν σωστή πρόβλεψη λόγω της συνεχούς χειραγώγησης του καιρού, αλλά κι εκείνοι που λένε τα ημερομήνια.

Τα ημερομήνια είναι πανάρχαιος τρόπος πρόβλεψης του καιρού ο οποίος στηρίζεται απλά στην παρατήρηση του καιρού και του ουρανού κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Με βάση τι καιρό κάνει εκείνες τις πρώτες ημέρες, αν έχει ή όχι σύννεφα στον ουρανό, τι άνεμοι πνέουν, όσοι ξέρουν από ημερομήνια μπορούν να καταλάβουν τι καιρό -περίπου- θα κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. ​
Τα ημερομήνια, αυτή η παλιά και δοκιμασμένη πρακτική, τα τελευταία χρόνια έχουν την ίδια τύχη με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων: Πέφτουν έξω. Κι αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο καιρός μας χειραγωγείται.
Ο πρώτος μήνας πρόβλεψης, ο Σεπτέμβρης ήδη αποδείχθηκε ότι ήταν αλλά αντί άλλων,, αφού για 8-15 Σεπτεμβρίου πρόβλεψαν σταθερά δροσερό καιρό και πτώση θερμοκρασίας και τελικά είχαμε τροπικό κλίμα με λίβα και σκόνη από Αφρική.
Για το τέλος του μήνα, έγραφαν παροδική δροσιά -και όχι αιφνίδιο θάνατο του καλοκαιριού- με ζέστη μέχρι τη δύση της μέρας και πιθανές βροχοπτώσεις. Ναι… πείτε το στη Σαμοθράκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, που πνίγηκαν στον νερό. Στο Βόλο, ενώ δεν έβρεχε, έριξε σε μια μέρα όλο το νερό που πέφτει συνήθως το μήνα Σεπτέμβρη.
Μια ακόμα απόδειξη ότι κάποιος παίζει με τον καιρό μας.
Δείτε τι έγραφαν τα ημερομήνια για τον μήνα Σεπτέμβρη:Σεπτέμβριος 2017

  • Αρχές Μήνα

1 – 4. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να δίνουν δροσιές. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).
5 – 7. Πτώση των βορείων ανέμων με ανοδικές τάσεις της θερμοκρασίας (24 – 34 °C).
8 – 15. Σταθερά δροσερός καιρός και πτώση της θερμοκρασίας (22 – 28 °C).

  • Μέσα Μήνα

16 – 24. Άνοδος της θερμοκρασίας (29 – 33 °C). Θα δροσίζει στην διάρκεια της μέρας, ανάλογα με την διάρκεια και την ένταση των βορειοδυτικών ανέμων.

  • Τέλη Μήνα

25 – 28. Η ζέστη θα συνεχίζεται μέχρι και τη δύση κάθε μέρας. Θερμοκρασία (29 – 34 °C). Δροσίζει παροδικά, θερμοκρασία (27 – 30 °C), με νοτιοδυτικούς ανέμους.
29 – 30. Πτώση της θερμοκρασίας (19 – 28 °C). Φθινοπωρινός καιρός με δροσιές και υγρασίες, πιθανές βροχοπτώσεις.

Καλό μήνα! Στο τέλος, θα κάνουμε την επόμενη αποτίμηση.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη