Κάπου 2 εκατ. κόστισε το ταξίδι του Νετανιάχου στον ΟΗΕ – Κούρεμα 1.600 και make-up 1.750 δολάρια!

Κ

Τα έξοδα του ταξιδιού του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, το περασμένο φθινόπωρο, για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ανήλθαν σε περισσότερα από $ 1.7 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων της κομμωτικής που κόστισε στο Ισραήλ $ 1.600 και ακόμα $ 1.750 για make-up, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz την Πέμπτη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχεται πιέσεις μετά τις αποκαλύψεις ότι οι Ισραηλινοί φορολογούμενοι πλήρωσαν ένα λογαριασμό πάνω από 6,7 εκατομμύρια σέκελ (1.730.000 $) μετά το ταξίδι του στη 70η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το περασμένο φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων των $ 1.600 που δαπανώνται για κομμωτικής.

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως μετά από μια μακρά νομική πρόκληση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και του Foreign Office από τον δικηγόρο Shahar Ben-Meir, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ υπό την Ελευθερία του νόμου Πληροφοριών, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz.

Ο Νετανιάχου και η σύζυγός του επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 4 του Οκτωβρίου του 2015, και οι λογαριασμοί πληρώθηκαν από τον ισραηλινό προξενείο και την ισραηλινή αποστολή στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ένα υπολογιστικό φύλλο κόστους που καταρτίζεται από το προξενείο στις 17 Ιανουαρίου, η μερίδα του λέοντος των δαπανών πήγε στην πτήση για την Νέα Υόρκη, η οποία κόστισε 1,5 εκατομμύρια $.

Όπως και για κομμωτική, ο Νετανιάχου πέρασε ποσό $ 1750 για ένα καλλιτέχνη του makeup. Όταν χαλάρωνε, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός χρειαζόταν $ 64.20 για κρασί και σχεδόν το ίδιο ποσό, $ 60.60, για ένα αντίγραφο της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Επιπλέον, τα γεύματα του ζεύγους Νετανιάχου κόστισαν $ 1860 και το πλυντηρίου $ 210.

Σύμφωνα με την Haaretz οι ξεχωριστές δαπάνες της συζύγου του Νετανιάχου δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Η Sara Netanyahu ήδη δέχεται πυρά για σπατάλη δημόσιων πόρων στην κατοικία του ζευγαριού.

Ένα από τα πιο εκπληκτικά έξοδα που αναφέρονται είναι σχεδόν $ 20.000 για την απομάκρυνση των επίπλων από τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, προφανώς για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Αυτό περιλαμβάνεται $ 3.500 για την αφαίρεση, και $ 16.000 για την αποθήκευση των επίπλων.

πηγή: sputniknews

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη