Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν για «στενότερη στρατιωτική συνεργασία» στη Συρία

Ρ
Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την εξάλειψη ριζοσπαστών ισλαμιστών στη Συρία, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που προκάλεσε ο Ρώσος ηγέτης

“Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για την αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Συρία», είπε σε δήλωση το Κρεμλίνο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη το βράδυ. «Είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί η μεσολάβηση του ΟΗΕ για ειρηνευτικές συνομιλίες που θα καταλήξουν σε μια πολιτική λύση της κρίσης».

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν υποβάλει μια πρόταση που θέλουν τις ρωσικές και αμερικανικές δυνάμεις αέρα να διεξάγουν κοινές βολές ενάντια στο Al-Nusra Front, ένα υποκατάστημα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την αναφερόμενη πρωτοβουλία, η οποία υποτίθεται ότι έχει εγκριθεί τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το Πεντάγωνο.

πηγή: RT

Δεν θα ησυχάσουν ποτέ τελικά οι Σύριοι από τον πόλεμο, και φυσικά και οι υπόλοιποι από το προσφυγικό κύμα. Η βία γεννά βία, ειδικά από τις εξτρεμιστικές ομάδες που οι ίδιοι οι αμερικάνοι έχουν παραδεχτεί ότι δημιούργησαν.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη