Έκλαψε η Ισινμπάγιεβα μπροστά στον Πούτιν για τον αποκλεισμό αθλητών

Έ

Οργή και θλίψη επικράτησε στην ειδική τελετή στο Κρεμλίνο, προς τιμή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Russia

Ανάμεσα στους δεκάδες αθλητές του στίβου που αποκλείστηκαν και η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ και Ολυμπιονίκης, Γελένα Ισινμπάγιεβα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η πρωταθλήτρια κατήγγειλε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ότι «προχώρησε με ωμό τρόπο στον αποκλεισμό των αθλητών χωρίς καν να δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Πολιτική σκευωρία κατά της Ρωσίας

Ο ρώσος πρόεδρος που οργάνωσε την τελετή, έκανε λόγο για μια σκιώδη εκστρατεία και που οργανώθηκε από πολιτικούς σκευωρούς, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίστηκε από τα λεγόμενα διπλά μέτρα και σταθμά και επέλεξε την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικά ή τους βασικούς κανόνες δικαίου», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

250 ρώσοι αθλητές στο Ρίο

Στο μεταξύ, ο Αλεξάντερ Ζούκοφ, πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, ότι περισσότεροι από 250 αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στους Αγώνες του Ρίο, μετά τις σχετικές εγκρίσεις που έδωσαν οι Διεθνείς επιτροπές αγωνισμάτων, όπως της πάλης. 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη