Ο Σπίρτζης “ομολόγησε” τι παίζει με τα κανάλια αλλά… το “αρχαίο δράμα” συνεχίζεται!

Ο
Παρακολουθούμε άφωνοι το “δράμα” που εκτυλίσσεται σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στα πλαίσια του θεάτρου του παραλόγου

Από τις αρχές του περασμένου μήνα, η Γάτα αποκάλυψε σε αποκλειστικό άρθρο της «Όλη η αλήθεια για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκρύπτουν!» ότι:

Είναι απόφαση της Ε.Ε. να περιοριστούν οι συχνότητες που δίνονται για τα κανάλια και να δοθούν στην κινητή τηλεφωνία. Η τηλεόραση σταδιακά θα περάσει μέσω ίντερνετ (IPTV) και οι συχνότητες της ψηφιακής (DTV) θα παραχωρηθούν στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (5G) για να αξιοποιηθούν για την αναμετάδοση της ιντερνετικής τηλεόρασης.

Το όλο «project» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 και η Ελλάδα απλά «πρωτοπορεί» σε αυτό.

Και όμως η “αρχαία τραγωδία” συνεχίζεται με τον πόλεμο των αδειών. Οι παλιοί καναλάρχες και ο πολιτικός κόσμος που τους στηρίζει το παίζουν θύματα, ενώ οι απέναντι, οι του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για το “τέλος της διαπλοκής των ΜΜΕ”.

Ωστόσο και ο Αλαφούζος μιλώντας στην εξεταστική αποκάλυψε τι μέλει γενέσθαι με τα κανάλια, αλλά και ο Σπίρζτης σε ανάλογες δηλώσεις του.

Σε δηλώσεις του στον Real Fm για την «επόμενη ημέρα» των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα τηλεοπτικό κανάλι να κλείσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πέτυχε να πάρει μία άδεια τηλεοπτικής εκπομπής».

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει ένα κανάλι το τηλεοπτικό του πρόγραμμα», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι άλλοι τρόποι είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχουν δύο μεγάλες στη χώρα μας, υπάρχει το διαδίκτυο».

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε «γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα».

Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την “παράσταση”, αλλά αρχίζει να κουράζει και να χάνεται το ενδιαφέρον. Είναι τόσο δύσκολο όλοι οι νεοφιλελεύθεροι και… οι νεο-νεοφιλελεύθεροι της χώρας να παραδεχτείτε ότι απλά πρωτοπορείτε εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Ε.Ε.; Έλεος!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη