Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους όλων των χωρών της Ε.Ε. θέλει ο Γιούνκερ

Δ

Θυμόσαστε το “δώρο” του Σαμαρά; Τώρα η Κομισιόν επιθυμεί τη δωρεάν διάθεση ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους στις χώρες- μέλη της Ε.Ε. μέσα σε τέσσερα χρόνια

Ο στόχος αυτός τέθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Γιούνκερ επιθυμεί επίσης τουλάχιστον μία πόλη σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει διαθέσει ένα δίκτυο 5G ως το 2020.

Όπως υπογράμμισε ο Γιούνκερ, οι ψηφιακές τεχνολογίες πλέον έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής, οπότε όλοι θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ. «Το να επωφελούνται όλοι από τη διασυνδεσιμότητα σημαίνει πως δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πού ζεις ή πόσα κερδίζεις… οπότε προτείνουμε σήμερα να αποκτήσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ στα βασικά κέντρα δημόσιου βίου ως το 2020» είπε.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό factsheet, το σχέδιο για το Wifi4EU αναφέρει πως σκοπός είναι η παροχή Wi-Fi σε πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και δημόσια κτήρια. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η Κομισιόν σκοπεύει να δαπανήσει μέχρι 120 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και ότι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να καλύψουν τα υπόλοιπα.

Άλλοι στόχοι μέχρι το 2025 περιλαμβάνουν ελάχιστη ταχύτητα download 100 Mbps για όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, ελάχιστη ταχύτητα download και upload 1GBps για όλα τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες που εξαρτώνται από ψηφιακές τεχνολογίες και απρόσκοπτη πρόσβαση 5G για όλους τους μεγάλους δρόμους και τους σιδηροδρόμους.

Υπέρ τάχθηκε και ο επίτροπος ψηφιακής οικονομίας, Γκίντερ Έτινγκερ, λέγοντας ότι η Ευρώπη φιλοδοξεί να ηγηθεί στην ανάπτυξη του 5G. «Είναι ώρα να πάμε σε μια gigabit κοινωνία και να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι Ευρωπαίοι, στην εξοχή ή στις πόλεις, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές συνδέσεις Ίντερνετ».

Τι θα “κοστίσει” στους πολίτες

Περισσότερος καρκίνος και κατάθλιψη από τη συνεχή ακτινοβολία, έλεγχος κινήσεων εντός και εκτός διαδικτύου.

Ναι, ξέρουμε, άπειρες οι διαβεβαιώσεις ότι οι συχνότητες των κινητών και του wifi δεν προκαλούν καρκίνο, παρότι δεν υπάρχει απολύτως κάποια επίσημη έρευνα, κανενός οργανισμού που να το αποδεικνύει και να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Από την άλλη, υπάρχει ένα άλλο πλήθος από αντίθετες φωνές που θέλουν να συνδέουν την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας με τον καρκίνο και την κατάθλιψη, και όχι μόνο.

Μία μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης, που έγινε σε αρουραίους και ποντίκια, παρέχει βάσιμες ενδείξεις -με βάση προκαταρκτικά στοιχεία- ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο και στην καρδιά. Είναι η μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα πάνω στην επίδραση της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε πειραματόζωα. διαβάστε περισσότερα…

Ωστόσο την καλύτερη δουλειά έκανε ο δήμαρχος, Yona Yahav, της πόλης Χάιφα του Ισραήλ, ο οποίος διέταξε να αποσυνδεθεί το WiFi στα σχολεία και νηπιαγωγεία μέχρι τη σωστή και καλή επανεξέταση της ασφάλειας του! Με λίγα λόγια είπε, μέχρι να καταλήξετε, δεν θέλω τα παιδιά να δέχονται ακτινοβολία!

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τόνους από άρθρα και μελέτες για τους κινδύνους αλλά ποιο είναι το νόημα; Άλλα τόσα θα παραθέσουν και όλοι αυτοί που μας κάνουν “δώρα” χωρίς να μας ρωτήσουν καν αν τα θέλουμε.

Την καλύτερη όμως απάντηση θα την πάρετε βλέποντας ποιες χώρες είναι οι top 50 στον καρκίνο παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Ερευνητικού Κέντρου του Καρκίνου.

Όσο πιο “ανεπτυγμένη” η χώρα, που σημαίνει και τεχνολογικά, τόσο περισσότερος ο καρκίνος. Με τις υγείες σας!

all-map-i1

Διάσημη παρουσιάστρια βρήκε το μπελά της για εκπομπή σχετικά με τους κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Catalyst του ABC, dr Maryanne Demasi, τέθηκε υπό αμφισβήτηση για το πρόγραμμα Wi-Fried, (λογοπαίχνιο με το wifi και ψημένος) μετά από “εσωτερική έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τις κατευθυντήριες γραμμές της αμεροληψίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα”.

Μάλιστα της απαγορεύθηκε ακόμα και να σχολιάσει το γεγονός:

Επίσης έκανε retweet το σχόλιο ενός ακαδημαϊκού ο οποίος κατηγόρησε το ABC για λογοκρισία.

Σύμφωνα με το άρθρο της Guardian, το “αμάρτημα” της παρουσιάστριας ήταν ότι το Wi-Fried στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε ένα μόνο γιατρό των ΗΠΑ, τον Devra Davis, ο οποίος είπε για τα κινητά τηλέφωνα: «Κάθε καλά σχεδιασμένη μελέτη που έγινε ποτέ βρίσκει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου για τους βαρύτερους χρήστες, και το εύρος του κινδύνου είναι μεταξύ 50% έως οκταπλάσιο. Αυτό είναι ένα γεγονός”.

Ακόμα και για το ότι το “πρόγραμμα ευνόησε αδικαιολόγητα την ανορθόδοξη άποψη ότι οι ασύρματες συσκευές και Wi-Fi ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία”.

Σύμφωνα με το κανάλι που έβαλε πάγο στην παρουσιάστρια και της αφαίρεσε την εκπομπή από το ιστολόγιο της, τα στοιχεία:

Δεν παρείχαν αρκετό πλαίσιο για τους θεατές να κατανοήσουν ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ως “πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο (Ομάδα 2B)” βασίζονται ειδικά σε μια θετική συσχέτιση που βρέθηκε σε ορισμένες μελέτες μεταξύ των βαρέων χρηστών του κινητού τηλεφώνου και του γλοιώματος, και όχι σε ενδεχόμενους κινδύνους που έχουν βρεθεί σε σχέση με την χρήση των Wi-Fi.

Ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι οι συχνότητες είναι περίπου οι ίδιες…. “Πιθανά καρκινογόνες για τον άνθρωπο”!

Αυτά είναι τα ‘απίθανα’ δώρα που κάνουν στους πολίτες για να αυξήσουν την πιθανότητα του καρκίνου. Κατά τα άλλα φταίνε οι “συνωμοσιολόγοι” που κάνουν λόγο για εσκεμμένη μείωση των πληθυσμών. Αλλά μην ανησυχείτε και για αυτούς έχουν σχέδια για το μέλλον – απανωτές μηνύσεις γιατί λένε τη γνώμη τους και λογοκρισία του διαδικτύου!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη