Oliver Stone: «Πόσες μουσουλμανικές χώρες έχει βομβαρδίσει ο Ομπάμα;»

O

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν δήλωσε ότι η προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι πιο ήπια από ό, τι εκείνη του George W. Bush, εισερχόμενος στο ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας του για την προώθηση της ταινίας «Σνόουντεν»

«Ο Ομπάμα είναι εξίσου σκληρός όσο ο George W. Bush. Έχει διπλασιάσει την κατάσταση επιτήρησης. Είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο 70χρονος Stone στο AFP στο Παρίσι. “Από τη στιγμή που μπήκε στο γραφείο εξελίχθηκε σε μια καλύτερη μορφή του Bush, έναν πιο αποτελεσματικό διοικητή αλλά βασικά πιστεύοντας  την ίδια παλιά ιστορία, ότι είμαστε κάτω από επίθεση, κάθε μέρα και όλη μέρα”.

ΟStone είπε ότι ο Ομπάμα υποσχέθηκε να αντιστρέψει την κουλτούρα της άναρχης κακοποίησης – που χαρακτηρίζεται από τα ακραία Γκουαντάναμο κατά την προηγούμενη διοίκηση – αλλά αντίθετα οι παραβιάσεις έγιναν πιο διαδεδομένες και εκλεπτυσμένες, χάρη στην τεχνολογία.

Ο σκηνοθέτης, γνωστός κυρίως για τις ταινίες «JFK», «Wall Street», και «Διμοιρία», είπε ότι ο Ομπάμα έχει λιγότερο σεβασμό για την ελευθερία του λόγου και την ανοχή της κριτικής από τον προκάτοχό του, που είπε ήταν “ειλικρινείς”, αλλά άστοχες.

«Ο Ομπάμα έχει καταπιέσει τους δημοσιογράφους στο μεγαλύτερο βαθμό στην αμερικανική ιστορία. Έχει ασκήσει αγωγές εναντίον οκτώ πληροφοριοδοτών. Έχει κάνει περισσότερα για να βλάψει την αλήθεια, ακόμη και από τον George Bush, ο οποίος έλεγε ψέματα όλη την ώρα”, είπε ο Stone στη Διεθνή Αμνηστία σε μια ξεχωριστή συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη.

Ο Stone είπε τα κίνητρα του Ομπάμα ήταν να εξασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να “κυριαρχήσουν στον κόσμο.”

(LR) Διευθυντής Oliver Stone, ηθοποιός Shailene Woodley και ηθοποιός Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ παρακολουθήσουν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του "Snowden" στο Μόναχο, Γερμανία 19 Σεπτεμβρίου, 2016. © Michael Dalder
Ο σκηνοθέτης Oliver Stone, η ηθοποιός Shailene Woodley και ο ηθοποιός Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ παρακολουθούν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του “Snowden” στο Μόναχο, Γερμανία 19 Σεπτεμβρίου 2016. © Michael Dalder / Reuters

“Αυτή η επιθυμία να ελέγχουν τον κόσμο είναι πολύ επικίνδυνη,” δήλωσε ο Stone στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Δεν υπάρχει καμία ιστορική καταγραφή μιας αυτοκρατορίας που μπορεί να το κάνει αυτό με επιτυχία … η Βρετανική Αυτοκρατορία προσπάθησε, αλλά τελικά οδήγησε σε μαζικούς πολέμους. Το ίδιο προκύπτει από την επιθυμία των ΗΠΑ για την τυραννία”.

“Σε πόσους πολέμους είναι η Αμερική ανεπίσημα, χωρίς συγκατάθεση; Πόσες μουσουλμανικές χώρες βομβάρδισε ο Ομπάμα; Πόσες επιθέσεις με drones έχουμε κάνει, σκοτώνοντας πόσους ανθρώπους;” Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης συνέχισε, αναφορικά με τη συνεχή συμμετοχή των ΗΠΑ στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ.

Ο Stone είπε ότι η αποφασιστικότητα να αναδείξει το πεδίο της περιφρόνησης για τα καθιερωμένα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται πίσω από την επιθυμία του να κινηματογραφήσει το «Σνόουντεν».

“Δεν νομίζω ότι το ευρύ κοινό έχει ακόμη κατανοήσει τις αποκαλύψεις του Snowden, πραγματικά δεν το νομίζω”, δήλωσε ο Stone, αποκαλώντας το κοινό των ΗΠΑ στην πλειοψηφία του“χαζό και απαθές.”

” Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ θα πρέπει να ανησυχούν για τη μαζική επιτήρηση, τον πόλεμο με drones και τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο, τα οποία είναι τα θέματα που ο Snowden παρουσιάζει,” πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Τέλος επανέλαβε την έκκλησή του για μια επίσημη συγχώρεση του Έντουαρντ Σνόουντεν, τον οποίο συνάντησε εννέα φορές στη Ρωσία. Ο 33χρονος πρώην εργαζόμενος της NSA παραμένει σε άγνωστη τοποθεσία εντός της χώρας (Ρωσίας), η οποία του πρόσφερε καταφύγιο μετά από τις διαρροές του, το 2013. Ο Σνόουντεν συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να τον καταδικάσουν σε έως και 30 χρόνια φυλακή, αν βρεθεί ένοχος για την κλοπή των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για αποκάλυψη κρατικών μυστικών σε τρίτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.i-gata.gr/?p=13728

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη