Ζούκερμπεργκ: Περισσότεροι χρήστες στο internet σημαίνει λιγότερη φτώχεια – Για τον ίδιο;

Ζ

Όταν η ελίτ -και μάλιστα η νεόπλουτη- κάνει ‘βαρύγδουπες’ δηλώσεις, καλύτερα να της ακούς με άδειο στομάχι…

O mister Facebook, έκανε έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου να βοηθήσουν ώστε να συνδεθούν περισσότεροι χρήστες στο internet – ουάου! κάτι άλλο δεν βρήκε να ζητήσει;

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δέχτηκε κριτική κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, έκανε σήμερα έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) να βοηθήσουν ώστε να συνδεθούν περισσότεροι χρήστες με το Ίντερνετ λέγοντας ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Το Facebook δέχτηκε έντονη κριτική στις ΗΠΑ, από διάφορους “καλοπροαίρετους” ή αλλιώς… “βαλτούς”, τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν κατάφερε να αφαιρέσει ψευδείς και μεροληπτικές ειδήσεις, που σύμφωνα με ορισμένους ενδεχομένως να επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε ανακοίνωσή του που ανάρτησε ο Ζούκερμπεργκ μετά την άφιξή του στη Λίμα σήμερα, αναφέρει ότι η εταιρεία του εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τον “σχετικά μικρό” όγκο, όπως τον χαρακτήρισε, της παραπληροφόρησης στο Facebook με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων ο ευκολότερος εντοπισμός ανακριβειών και η αναφορά τους.

Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε από τους συμμετέχοντες να υπογράψουν μία “διακήρυξη συνδεσιμότητας” και να δεσμευτούν ότι θα συνεργαστούν με εταιρείες σαν την δική του ώστε να δημιουργήσουν την υποδομή που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη δεν μπορούν να συνδεθούν στο Ίντερνετ είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είτε γιατί δεν έχουν τα χρήματα για σύνδεση ή γιατί απλώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα οφέλη του.

Αν μπορούμε να συνδέσουμε τα τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι συνδεδεμένοι μπορούμε να βγάλουμε από την φτώχεια τους εκατοντάδες εκατομμύρια“, είπε.

Το ψέμα και τα κοντά ποδάρια του

  1. Ο mister Facebook έχει κατηγορηθεί για φοροαποφυγή, κάτι που δείχνει ότι στα παλιά του τα παπούτσια (αν έχει τέτοια) τα περί φτώχειας και ανισοτήτων.
  2. Μόλις γεννήθηκε η κόρη του “χάρισε” το 99% των μετοχών του facebook σε φιλανθρωπικό Ίδρυμα. Έτσι γλυτώνει και τη φορολόγηση. Μόνο που… το Ίδρυμα ήταν το δικό του! Κολπάκι ‘κόπι πάστε’ από Μπιλ Γκέιτς!!!
  3. Πόσο πιο πλούσιοι έγιναν οι χρήστες λόγω facebook σε σύγκριση με τον εαυτό του; Εδώ η ‘ανισότητα’ σπάει κόκαλα! Ακόμα και οι χρήστες-επιχειρηματίες, που του τα σκάνε για να διαφημιστούν, δεν μπορούν να συγκριθούν σε όφελος με τον ίδιο που χτυπάει τοπ στη λίστα της παγκόσμιας ελίτ!
  4. Ακόμα κι αν επηρέασαν οι χρήστες του facebook με αναρτήσεις τους το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως ακούγεται συνέχεια αυτή η μπούρδα, τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί -καλώς ή κακώς- ήθελαν τον Τραμπ. Απαγορεύεται; Ή μήπως τα εκατομμύρια αμερικανών ήταν πλήρως ικανοποιημένα με την διακυβέρνηση των Δημοκρατικών και… ξαφνικά είδαν ένα “περίεργο” ποστ για τη Χίλαρι και είπαν… Δε βαριέσαι, ας ψηφίσω Τραμπ. Ενώ για τον Τραμπ, δεν υπήρξε καμία υβριστική ανάρτηση!
  5. Αλλά η δήθεν ‘αναστάτωση’ με τις δήθεν ψευδείς ειδήσεις παίζει πολύ απλά το ρόλο “πρόβλημα” για να δοθεί η “λύση”: λογοκρισία στο facebook, που έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε!
  6. Να συνδεθούν όλοι στο ίντερνετ και στο facebook, ζητάει, σε χώρες που τους λείπει η τροφή, το νερό, η στέγη και πολλά άλλα βασικά αγαθά. Μάλιστα. Καλύτερος έλεγχος, ευκολότερη προπαγάνδα, περισσότερο χρήμα για τον mister Facebook!

Εμετικός; Όπως και οι υπόλοιποι ελιτάρχες που διαφεντεύουν τον κόσμο και… δίνουν και εντολές στους παγκόσμιους ηγέτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΊ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ

http://www.i-gata.gr/?p=16311

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη