Κωλοτούμπα Τραμπ για την Κλιματική Αλλαγή;

Κ

Υπάρχει Κλιματική Αλλαγή; Σίγουρα υπάρχει Τραμπική Αλλαγή, πριν ακόμα πατήσει πόδι στο οβάλ γραφείο!

Σύμφωνα με το Indpendent, είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανείς με το ρυθμό των αλλαγών στο μυαλό του Donald Trump. Μόλις μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι δεν επρόκειτο να διεξάγει έρευνα για τη Χίλαρι Κλίντον και τη χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε ένα άλλο σημαντικό U-turn – κοινώς κωλοτούμπα- αυτή τη φορά σε σχέση με το κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο κ Trump έλεγε ότι η Κλιματική Αλλαγή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «απάτη» και ότι ο λεγόμενος μύθος μπορεί να έχει ξεκινήσει από… τους Κινέζους!

Ωστόσο, σε μια συνομιλία με δημοσιογράφους στο New York Times την Τρίτη, ανέφερε ότι είχε ξανασκεφτεί το θέμα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, αυτός απάντησε: «Νομίζω ότι υπάρχει κάποια συνδεσιμότητα. Κάποια, κάτι. Εξαρτάται από το πόσο”.

Είπε επίσης ότι θα κρατήσει ανοικτό μυαλό για το αν θα τραβήξει τις ΗΠΑ έξω από ένα ορόσημο της διεθνούς συμφωνίας της κλιματικής αλλαγής.

climate-change-nyt

H φήμη του κ Trump ως αρνητής της κλιματικής αλλαγής χρονολογείται από το 2012, όταν είπε σε ένα tweet: “Η έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους, προκειμένου να καταστήσουν τις ΗΠΑ μη-ανταγωνιστικές”.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο ίδιος τοποθετήθηκε ως υπερασπιστής των παραδοσιακών βιομηχανιών, όπως η εξόρυξη άνθρακα, και χλεύασε την ομιλία της Χίλαρι Κλίντον για την ανάγκη επενδύσεων σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τώρα είπε επίσης ότι σκέφτεται ότι η καθαρή ενέργεια ήταν “πολύ σημαντική”.

Αλήθεια ή ψέματα;

Το άρθρο της Independent είναι αληθές ή ψευδές; Μπορεί και να είναι, μπορεί ωστόσο και όχι.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ομπάμα, μιλώντας στο The New Yorker δηλώνει την ‘ανησυχία’ του για τις “ψευδείς ειδήσεις” του διαδικτύου και τάσσεται υπέρ τις λογοκρισίας των αλγορίθμων της Google & Facebook.

Μια πολύ σοβαρή “παραπλανητική” είδηση/άποψη, είναι και αυτή που τάσσεται κατά της Κλιματικής Αλλαγής. Με λίγα λόγια, απαγορεύονται πλέον από το διαδίκτυο οι δημοσιεύσεις επιστημόνων σκεπτικιστών, οι έρευνες και απόψεις που αμφισβητούν την Κλιματική Αλλαγή.

Μόλις άρχισε και επίσημα η δυστοπική εποχή που οι “συνωμοσιολόγοι” μας προετοίμαζαν: Λογοκρισία στο Διαδίκτυο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη