Νέα αποκάλυψη: Το διαμέρισμα που νοίκιαζε ο Χίτλερ για 10 χρόνια, ανήκε σε Εβραίο

Ν

Ένας Γερμανός ερευνητής, αποκάλυψε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ, νοίκιαζε για σχεδόν μία 10ετία ένα σπίτι, το οποίο ανήκε σε Εβραίο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τον Paul Hoser, ο Αδόλφος Χίτλερ ζούσε στη διεύθυνση Thierschstrasse 41, στην περιοχή Λέχελ του Μονάχου, από το 1920 έως και το τέλος του 1929. Στο διάστημα αυτό διετέλεσε για έναν χρόνο έγκλειστος σε φυλακή, για το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βαυαρία.

Όπως αναφέρει ο Γερμανός ιστορικός, ιδιοκτήτης του σπιτιού από το 1921, ήταν ο Εβραίος Ούγκο Ερλάνγκερ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Χίτλερ αντιμετώπιζε τον σπιτονοικοκύρη του με ευγένεια, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο εκ διαμέτρου αντίθετο με εκείνου του ορκισμένου εχθρού των Εβραίων.

Ο Ερλάνγκερ στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, αλλά επέζησε του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν φαρμακοποιός και διατηρούσε το δικό του μαγαζί.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Χίτλερ έγραψε το Mein Kampf , το αυτοβιογραφικό μανιφέστο του, στο οποίο έδειχνε την περιφρόνησή του για τους Εβραίους.

Σε εκείνο το σπίτι ζούσε, όταν το 1923, μαζί με άλλους φανατικούς, θέλησε να ρίξει την κυβέρνηση της Βαϊμάρης.

Το κτίριο στο Μόναχο όπως είναι σήμερα

Όπως αναφέρει ο Γερμανός ιστορικός, το δωμάτιο του Χίτλερ μετατράπηκε σύντομα σε «ναζιστική φωλιά». Ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες ήταν ο Φίλιπ Μπούχλερ, ο οποίος το 1939, έλαβε την εντολή από τον Γερμανό τότε ηγέτη, να διευθύνει το μυστικό πρόγραμμα ευθανασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η αρρώστια και η αδυναμία του ανθρώπινου είδους, όπως έλεγε.

Το 1934, ο  είπε στην Χάιντζ, μια πρώιμη βιογράφος του Χίτλερ: «Οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα τον Χίτλερ αρκετά συμπαθητικό. Τον συναντούσα συχνά στις σκάλες ή στην είσοδο – συνήθως απλά έγραφε κάτι σε ένα σημειωματάριο – και συνήθως αντάλλασσε μερικές λέξεις μαζί μου. Ποτέ δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι με κοίταξε διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους».

Κατά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συχνές επισκέψεις από τους θαυμαστές και τους ανώτερους Ναζί. Ο Ερλάνγκερ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με μια μη-Εβραία, είχε προσθέσει: «Επειδή είμαι Εβραίος, έδινα όσο το δυνατόν κάποια προσοχή στις δραστηριότητες αυτών που διέμεναν στο διαμέρισμα και τους Εθνικοσοσιαλιστές».

Γράφοντας στο τριμηνιαίο ιστορικό περιοδικό VfZ, το οποίο χθες αναφέρθηκε στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ Hoser είπε ότι το σπίτι είχε αγοραστεί το 1921 από τον Ερλάνγκερ, που ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερος του Χίτλερ και όπως αυτός, είχε μπει εθελοντικά στο γερμανικό στρατό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχασε το σπίτι το 1934 από τη δημοτική αρχή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι οποίες, λέει το Der Spiegel, μπορεί να ήταν μια προσπάθεια να καλύψουν ότι ο Χίτλερ είχε εβραίο ιδιοκτήτη. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο ήταν σε θέση να ανακτήσει την κυριότητα του κτιρίου, το 1949.

Μήπως τελικά η προσπάθεια συγκάλυψης αφορά και στην εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ, που μέχρι τώρα θεωρείται “θεωρία συνωμοσίας”; Γιατί έτσι ξηλώνοντας το πουλόβερ, φτάνουμε και στο ποιος και με ποιο τρόπο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να συγκροτηθεί το Κράτος του Ισραήλ…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη