Απόκοσμες φωτογραφίες των πόλεων-φαντασμάτων της Φουκουσίμα

Α

Πέντε χρόνια μετά από την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα, το κάποτε γόνιμο τοπίο έχει εγκαταλειφθεί

Μια προσωρινή εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στο Iitate-mura, μια πόλη όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί λόγω των αυξημένων επιπέδων ακτινοβολίας
Μια προσωρινή εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στο Iitate-mura, μια πόλη όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί λόγω των αυξημένων επιπέδων ακτινοβολίας

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ένα τσουνάμι που προκλήθηκε μετά από σεισμό στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Ιαπωνίας χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi.
Το κύμα προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ. Και η γη από τότε παραμένει μολυσμένη.
Ο νομός Fukushima, κάποτε γνωστός για τη γονιμότητά του, είναι τώρα γεμάτος με μεγάλες μαύρες σακούλες που περιέχουν ραδιενεργό χώμα, οργανική ύλη, και πέτρα. Γίνεται προσπάθεια να γίνει πάλι η περιοχή κατοικήσιμη για τις οικογένειες που έχουν ζήσει εδώ και αιώνες.
02_fukushima5yrs.adapt.1190.1
Το Tomioka έχει εκκενωθεί για χρόνια. Τα κατεστραμμένα από το τσουνάμι κτήρια στέκονται ακόμα.
Αυτή η λότζα Αυτή η υλοτομία δρόμου στην Iitate-mura είναι να απολυμαίνεται. Πολλοί ειδικοί ανησυχούν ότι το δάσος, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει τα ραδιενεργά ισότοπα, αποτελεί απειλή για την εκ νέου μόλυνση.
Αυτή η λότζα στην Iitate-mura απολυμαίνεται. Πολλοί ειδικοί ανησυχούν ότι το δάσος, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει τα ραδιενεργά ισότοπα, αποτελεί απειλή για εκ νέου μόλυνση.
Εδώ, στην Iitate-mura, ένα χώρο προσωρινής αποθήκευσης για μολυσμένο υλικό αρχίζει να φαίνεται μόνιμη.
Εδώ, στην Iitate-mura, ένας χώρος προσωρινής αποθήκευσης για μολυσμένο υλικό αρχίζει να γίνεται πλέον μόνιμος.
Futaba, το πιο κοντινό χωριό στο εργοστάσιο, παραμένει πολύ ραδιενεργών για τους ανθρώπους να ζουν εκεί. Είναι αναμένεται να παραμείνει έτσι για πολύ καιρό. Αξιωματούχοι εκτιμούν την ετήσια δόση ακτινοβολίας για τους κατοίκους θα είναι 50 millisieverts ανά έτος. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, η μέση ετήσια δόση ακτινοβολίας από φυσικές πηγές είναι 2,4 millisieverts. Ιατρική, εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες μπορούν να διπλασιάσουν το ποσό αυτό.
Το Futaba, το πιο κοντινό χωριό στο εργοστάσιο, παραμένει πολύ ραδιενεργό για να ζουν εκεί άνθρωποι. αναμένεται να παραμείνει έτσι για πολύ καιρό.
Αξιωματούχοι εκτιμούν την ετήσια δόση ακτινοβολίας για τους κατοίκους ότι θα είναι 50 millisieverts ανά έτος. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, η μέση ετήσια δόση ακτινοβολίας από φυσικές πηγές είναι 2,4 millisieverts. Ιατρικές, εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες μπορούν να διπλασιάσουν το ποσό αυτό.
Μια οθόνη ακτινοβολία υπαίθριο Iitate-mura μαζεύει ακτινοβολία πέντε φορές το κανονικό περιβάλλοντος επίπεδο στην Ιαπωνία.
Ένα μόνιτορ καταγραφής ακτινοβολίας στην υπαίθριο του Iitate-mura μετράει ακτινοβολία πέντε φορές από το κανονικό περιβάλλοντος επίπεδο στην Ιαπωνία.
Μόνιτορ όπως αυτό είναι σε κοινή θέα σε όλο το νομό της Fukushima, όπου το ραδιενεργό νέφος έβρεξε μετά από τις εκρήξεις στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι εργαζόμενοι αρχίζουν την απολύμανση των πεδίων στο εσωτερικό του αρχικού 20 χιλιομέτρων (12 μίλια) ζώνη απαγόρευσης εισόδου γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο είναι πλέον προσβάσιμη για τους εργαζόμενους, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ραδιενεργά για τους ανθρώπους να ζουν σε κοντινή απόσταση.
Οι εργαζόμενοι αρχίζουν την απολύμανση των χωραφιών στο εσωτερικό της αρχικής ζώνης απαγόρευσης εισόδου των 20 χλμ γύρω από το εργοστάσιο, η οποία είναι πλέον προσβάσιμη για τους εργαζόμενους, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ραδιενεργή για τους ανθρώπους να ζήσουν σε κοντινή απόσταση.
Πέντε χρόνια μετά, το έργο απορρύπανσης μοιάζει ατελείωτο…

photo gallery

πηγή: nationalgeographic.com

πρόσφατα στη Γάτα:

facebook
twitter

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη