Τελικά η πίστη στο Θεό σκοτώνει τη λογική;

Τ
Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρήματα των ορθολογιστών-αθεϊστών είναι ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό δεν βασίζονται στον ορθολογισμό της επιστήμης που πιστεύει μόνο σε ό,τι έχει αποδειχθεί επιστημονικά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό την “αιγίδα” του υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη, θέλει να μετα-“μορφώσει” τις νεότερες γενιές Ελλήνων σε πιο ορθολογιστικά όντα, καταργώντας το μάθημα Θρησκευτικών όπως το ξέραμε και αντικαθιστώντας το με μάθημα θρησκειολογίας, δηλαδή την απλή ιστορική διδασκαλεία όλων των θρησκειών, ιστορικά και κοινωνικά αναλυμένες χωρίς πνευματικότητα.
Ωστόσο ισχύει ότι η πίστη στο Θεό σε κάνει άνθρωπο χωρίς λογική, αποξενωμένο από την επιστήμη, την τεχνολογία και τη γνώση, όπως αυτή ορίζεται από την εκπαίδευση;
Ας συγκρίνουμε δυο βιογραφικά:

Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:

1fe21c497cc7f6e9c964d200a58b57fd

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).

Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

nikos-filis-arxeio

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου. Υπήρξε Φοιτητής της Νομικής αλλά δεν πήρε πτυχίο. Έκανε μαθήματα βιολιού, αλλά δεν πήρε πτυχίο.

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και από το 2008 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού η «λογική» απόδειξη, ότι η πίστη στο Θεό ούτε την λογική σκέψη μειώνει, ούτε τη διάθεση για γνώση…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη