Ισχυρό μήνυμα του Γούντι Χάρελσον για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεταλλαγμένα

Ι

«Αν θέλετε να δείτε την αλλαγή, να σταματήσετε να αγοράζεται προϊόντα που δημιουργούνται από τις εταιρείες που κυβερνούν τη ζωή μας»

Αυτό είναι το μήνυμα που ηθοποιός Γούντι Χάρελσον θέλει ο κόσμος να μάθει. Και έχει ένα δίκιο. Έτσι, πολλές φορές, εμείς διαμαρτυρόμαστε για την αλλαγή, αλλά αρνούμαστε να κάνουμε το ένα πράγμα που προωθεί η αλλαγή: Σταματήστε την αγορά των προϊόντων. Μόλις σταματήσουμε την αγορά αυτών των προϊόντων, κόβουμε το κεφάλι του δράκου. Ο καταναλωτισμός και η ελεύθερη αγορά που έμοιαζε να είναι η ευλογία μας, τώρα είναι η κατάρα μας.
Ο Χάρελσον μιλάει σε αυτό το απόσπασμα (από τον ντοκιμαντέρ ETHOS) για το ζήτημα των ΓΤΟ συγκεκριμένα. Αλλά αν ήταν Έλληνας; Τι θα έλεγε σε αυτούς που ψωνίζουν από τα LIDL ή αγοράζουν ένα γερμανικό αμάξι ή άλλα προϊόντα της χώρας που καταδυναστεύει τις άλλες ευρωπαϊκές και θέλει να το παίζει κυρίαρχος;
Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Γκάντι της ειρήνης και της αντίστασης χωρίς βία, κατάφερε να ξεφορτωθεί την αγγλική κυριαρχία της αχανούς Ινδίας, μόνο λέγοντας στους Ινδούς να μην αγοράζουν τα προϊόντα των Άγγλων.
Συνεχώς αναζητούμε έναν ικανό ηγέτη, περιμένουμε κάποιος να έρθει να μας “σώσει”, αλλά αυτός ο “ένας” δεν είναι άλλος από τον ίδιο μας τον αυτό: «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις»

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

2 Σχόλια

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη