ΗΠΑ: Τραυματισμός παιδιού από ρομπότ της αστυνομίας!

Η
Τραυματισμός παιδιού από ρομπότ λίγο μετά από τροχαία αυτόνομων οχημάτων – Θανατηφόρα χρήση ρομπότ από την αστυνομία των ΗΠΑ

Εκτός υπηρεσίας τέθηκαν τα ρομπότ ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο στη Σίλικον Βάλεϊ, μετά τον τραυματισμό παιδιού από ένα από αυτά.
Η μητέρα του παιδιού είπε στο ABC News πως το ρομπότ χτύπησε το κεφάλι του παιδιού, που έπεσε κάτω. Στη συνέχεια το ρομπότ δεν σταμάτησε. Ο τραυματισμός του παιδιού- του 16 μηνών Χάργουϊν Τσενγκ, ήταν ελαφρύς (μώλωπες στο δεξί πόδι).
Η εταιρεία του ρομπότ Knightscope (startup με έδρα στην Καλιφόρνια) ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα την οικογένεια να επισκεφτεί τα κεντρικά της στο Mountain View. Όπως ανέφερε η εταιρεία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιουλίου, και περιελάμβανε ένα K5 Autonomous Data Machine.

«Ένα παιδί απομακρύνθηκε από τους κηδεμόνες του και άρχισε να τρέχει προς το μηχάνημα, το οποίο κινήθηκε αριστερά για να το αποφύγει, ωστόσο το παιδί έτρεξε προς τα πίσω, μπαίνοντας μπροστά από το μηχάνημα. Σε εκείνο το σημείο το μηχάνημα σταμάτησε και το παιδί έπεσε στο έδαφος. Οι αισθητήρες δεν αντιλήφθηκαν δόνηση και οι κινητήρες δεν σταμάτησαν, όπως θα έκαναν αν συναντούσαν εμπόδιο».
Η εταιρεία τόνισε πως τα ρομπότ, ύψους 1,5 μέτρων και βάρους 136 κιλών πραγματοποιούν προγραμματισμένες περιπολίες, καταγράφοντας βίντεο του περιβάλλοντος χώρου, και μέχρι τώρα είχαν 35.000 ώρες λειτουργίας χωρίς περιστατικά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σειρά τριών περιστατικών με τροχαία στα οποία εμπλέκονταν οχήματα της Tesla Motors που είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτόνομης κίνησης (εκ των οποίων μάλιστα το ένα είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού).
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία του Ντάλας χρησιμοποίησε ένα παγιδευμένο ρομπότ (με εκρηκτικό μηχανισμό στον βραχίονα) εξουδετέρωσης εκρηκτικών για να σκοτώσει έναν ελεύθερο σκοπευτή, μετά τον θάνατο πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό επτά άλλων από πυροβολισμούς.
Θεωρείται πως επρόκειτο για την πρώτη θανατηφόρα χρήση «οπλισμένου» ρομπότ από την αστυνομία στις ΗΠΑ (αν και χρήση ρομπότ για τέτοιους σκοπούς από τον στρατό γίνεται εδώ και χρόνια- ο λόγος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη- τα γνωστά drones- που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις ΗΠΑ εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στο εξωτερικό).

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη