Bill Gates: Ο "φιλάνθρωπος" που μισεί την Αθρωπότητα

B
Επί 22 χρόνια, ο Bill Gates είναι μόνιμα στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων της Γης. Η αμύθητη περιουσία του ανέρχεται στα 81,4 δισ. δολάρια, ενώ ο ιδρυτής του αμερικανικού γίγαντα της Πληροφορικής, της Microsoft, άφησε τα επιχειρηματικά του καθήκοντα σε καλά χέρια τεχνοκρατών για να ασχοληθεί ο ίδιος και η γυναίκα του με την “φιλανθρωπία”

Το EThe Magazine του Ελεύθερου Τύπου παρουσιάζει το προφίλ του δισεκατομμυριούχου και σημειώνει ότι “κοιτάζει τον πλησίον του περισσότερο από τα παιδιά του”.
Μα φυσικά! Έτσι όπως “κοιτάζει” τον πλησίον του δεν θα μπορούσε να κοιτάζει ποτέ τα παιδιά του!
Στο μεγάλο αφιέρωμα για τον φιλάνθρωπο δεν διαβάζει κανείς παρά πως ο Bill Gates “νοιάζεται” για τα αφρικανάκια δημιουργώντας εμβόλια. Και εμβόλια. Και μετά κι άλλα εμβόλια. Είναι δε και ο ίδιος με μια σύριγγα στο χέρι ή τους δίνει το εμβόλιο πολυομελίτιδας δια στόματος που χρησιμοποιείται μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες ως “πιο φθηνό”.
Τώρα πως συνάδουν οι δηλώσεις του Gates ότι θέλει να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό με τους εμβολιασμούς στην Αφρική; Η… “εξήγηση” είναι απλή: Τώρα, λέει, γεννιούνται πολλά παιδιά και πολλά από αυτά πεθαίνουν. Όταν θα πάψουν να τους πεθαίνουν τα παιδιά, τότε θα σκέφτονται να κάνουν λιγότερα!
Ή όταν είσαι δισεκατομμυριούχος δεν σκέφτεσαι καθαρά, ή κάτι άλλο έχει ο κύριος Gates στην πίσω μεριά του εγκεφάλου του. Κι αυτό δεν θα φανεί τώρα, αλλά θα φανεί στις δυο επόμενες γενιές των λαών της Αφρικής και στο κατά πόσο θα μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά από αυτά τα εμβόλια.
Αλλά αν ήθελε πραγματικά ο κροίσος της Microsoft να βοηθήσει τα αφρικανάκια, το πρώτο που θα φρόντιζε είναι να έχουν νερό και τροφή. Θα φρόντιζε η Δύση να μην επιβάλλεται στην Αφρική, να μην δημιουργεί συνέχεια πολέμους και εμφύλιους, να μην κλέβουν από τη Μαύρη Ήπειρο τα πλούτη της αφήνοντας τον πληθυσμό της στα κατώτερα όρια της φτώχειας, να μην της κλέβουν τα ελάχιστο νερό.
Τους έστειλε και 100.000 κοτόπουλα και παροτρύνει κι άλλους να στείλουν. Έκανε και μια γκάφα, έστειλε και στη Βολιβία και η κυβέρνηση του τα πέταξε στα μούτρα μη δεχόμενη την προσφορά – προσβολή: Η χώρα μας παράγει και εξάγει, του είπαν.
Αλλά τι άλλο θέλει ο Gates για την Αφρική; Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, για… να αντέχουν στις ακραίες συνθήκες!
Όμως η υποκρισία δεν σταματά εκεί. Ο επιχειρηματίας  σε συνέντευξή του στη Βρετανική εφημερίδα «Sun» είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει και μετά θάνατον να βοηθάει ανθρώπους αφού δεν σκοπεύει να κληροδοτήσει την περιουσία του στα παιδιά του. «Δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα να δώσω όλα  τα χρήματα μου στα παιδιά μου» έχει πει ο Γκέιτς και συμπληρώνει «Αυτό δεν θα ήταν καλό ούτε για τα παιδιά ούτε για την κοινωνία».
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «ο μεγάλος πλούτος φέρνει μεγάλες ευθύνες».
Σήμερα, ο Γκέιτς ανέκτησε τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη στην λίστα του «Forbes», και μάλιστα έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει το 95% της προσωπικής του περιουσίας πίσω στην ανθρωπότητα.

Τότε… γιατί φοροδιαφεύγει;

Το απόθεμα της Microsoft Corp. από τα κέρδη στις Offshore αυξήθηκαν στα 108 δισεκατομμύρια $, με 17 τοις εκατό αύξηση κατά το παρελθόν έτος, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την αποκόμιση κερδών σε χαμηλά φορολογικές δικαιοδοσίες του εξωτερικού. Για να τα φέρει πίσω στις ΗΠΑ, η εταιρεία πρέπει να πληρώσει 34,5 δισ. δολάρια σε φόρους.
Δηλαδή, να επιστρέψει στην ανθρωπότητα, και δη στους αμερικάνους πολίτες, μέρος από τα κέρδη που έχει βγάλει από την ανθρωπότητα, και η ανθρωπότητα να κρίνει τι να τα κάνει αυτά και όχι ο ίδιος.
Φυσικά δεν είναι ο μόνος μεγαλοεπιχειρηματίας που φοροδιαφεύγει είτε με το κόλπο των offshore, είτε με τη δημιουργία Ιδρυμάτων όπου περνούν εκεί τα κέρδη για “φιλανθρωπίες” τύπου κάνω αυτό που ΕΓΏ νομίζω ότι η ανθρωπότητα έχει ανάγκη και όχι τι πιστεύει η ανθρωπότητα!
Περιέργως, και ενώ ανάπτυξη στον πλανήτη δεν βλέπουμε, αυτοί έχουν πρώτα στη λίστα τα εμβόλια, τα μεταλλαγμένα, τη Γεωμηχανική, την Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική (που θα δημιουργήσει νέες κενές θέσεις εργασίας) και… πως θα την κοπανήσουν σε άλλον πλανήτη!
Τόση “φιλανθρωπία” ποιος μπορεί να την αντέξει; Τα παιδάκια στη Σομαλία, στην Υεμένη, στην Παλαιστίνη, στην Συρία, στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Λατινική Αμερική;
Αλήθεια… τόσην υποκρισία, ποιος μπορεί να την αντέξει;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη