Εδώ ο κόσμος "καίγεται" -κυριολεκτικά- η Black Friday μας μάρανε!

Ε

Με τα μανίας διαφημίζεται αύριο η αμερικανιά που λέγεται Black Friday. Η λεγόμενη Μαύρη Παρασκευή  είναι η ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ (την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου) και από το 1932, έχει θεωρηθεί ως η αρχή της σεζόν για τα ψώνια των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ

Και λοιπόν; Τι σχέση έχουμε εμείς με όλα αυτά; Ούτε Ημέρα Ευχαριστιών έχουμε, ούτε λεφτά για πολλά Χριστουγεννιάτικα ψώνια έχουμε και καιρός είναι να ξαναδούμε τα Χριστούγεννα όπως είναι πραγματικά από την αρχή: Η Γέννηση του Θεανθρώπου.  Αν ήθελε ο εμπορικός σύλλογος να τονώσει εκ του μη έχοντος τις πωλήσεις, ας όριζε με άλλο τρόπο μέρα ή μέρες προσφορών – φτάνει πια ο αμερικάνικος τρόπος ζωής και ο προτεκτοταρισμός των ΗΠΑ σε μια χώρα χιλιόμετρα μακριά!
Βέβαια, πρώτοι και καλύτεροι έτρεξαν να συμμετάσχουν όσοι πωλούν ηλεκτρονικές συσκευές – κινητά, τάμπλετς, games και κομπιούτερ.
Όλα αυτά βέβαια, χρειάζονται και ρεύμα.

Αλήθεια… ρεύμα έχουμε;

Στο προτεκτοράτο που οι ΗΠΑ ελέγχουν και κυβερνούν αμέσως ή εμμέσως, εν έτει 2016, δηλαδή, δύο χιλιάδες και δεκαέξι χρόνια μετά τη γέννηση του Θεανθρώπου, Εκείνου που μίλησε για πλούσιους και φτωχούς και καταδικάστηκε ως ρέμπελος, ως επαναστάτης, στη χώρα που λέγεται ότι βρίσκεται στην Ευρώπη και ανήκει στην Ένωσή της, ένα 4χρονο αγόρι κάηκε από φωτιά, γιατί το ρεύμα ήταν κομμένο. Έτσι η λίστα των θυμάτων της μνημονιακής επιτυχίας, της προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων αυξήθηκε με ένα ακόμα άτομο, ανήλικο μάλιστα.
Το 4χρονο παιδί από τη Λάρισα, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Αθήνα, με μηχανική υποστήριξη φέροντας σοβαρά εγκαύματα. Κι όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, κοντά του δεν βρισκόταν η μάνα του, γιατί έπρεπε να απολογηθεί στον ανακριτή για… “αμέλεια” ανηλίκου. Εδώ η ελληνική δικαιοσύνη δουλεύει, ενώ η θεϊκή, απλά σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Τι να πω βρε παιδιά… Ο Λάτσης καλά είναι στην υγεία του; Ο κος Βαρδινογιάννης; Ο κος Μυτιλιναίος; Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι να μας δίνουν πάντα φτηνά καύσιμα, να έχουμε πάντα φθηνή ενέργεια και να μοιράζονται τα πλούτη τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα τρέχουν τη Μαύρη Παρασκευή -μαύρη είναι και η νύχτα στα βουνά- να αγοράζουν τάμπλετ και κινητά!
21ος αιώνας και οι ανισότητες βαράνε κόκκινο! Βαράνε μισθωτούς και συνταξιούχους, ευνοούν τη μαύρη εργασία -γιατί στο έγκλημα χρειάζονται και ψιλικατζήδες συνεργοί, πάντα!- κι αφήνουν κόσμο σε “ανεπτυγμένες” μη χέ… χώρες χωρίς ΒΑΣΙΚΆ αγαθά:
spain
heat

Ευρωπαϊκή στρατηγική που θα προσφέρει μειωμένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και χρηματοδοτούμενη ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και των δημοσίων κτιρίων ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Μαρία Σπυράκη.

Και η επίτροπος Μπουλτς απάντησε στη Μαρία Σπυράκη:

«Τέλος, η ενεργειακή φτώχεια. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ξεκάθαρα αναθέτει την ευθύνη της προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στα κράτη μέλη. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε δράση, προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο θεσπίζοντας βέλτιστες πρακτικές, υποστηρίζοντας την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωσή της σχετικά με τους καταναλωτές. Η Επιτροπή θα εξετάσει περαιτέρω την ευρύτερη συλλογή πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να βελτιώσει και να παρακολουθήσει την ενεργειακή φτώχεια».

Το ακούσατε; “Ενεργειακή φτώχεια” τέλος! Και τελεία. Βέβαια… κάτσε να συλλέξουμε πρώτα πληροφορίες και μετά βλέπουμε… 2016 έχουμε ακόμα, υπάρχει χρόνος για περισσότερους νεκρούς…
Τώρα πάρτε και τα υπόλοιπα κομμάτια του ‘παζλ’ της επικαιρότητας, φτιάξτε εικόνα και βγάλτε συμπεράσματα – όλη η ειδησεογραφία είναι από το enikonomia.gr:
deh
admhe
pavlopoulos
Α ναι, κι ένα τελευταίο κομμάτι: Δύο χρόνια αφότου οι Βρετανοί καταναλωτές πάλεψαν με … «γυμνά χέρια» για τις προσφορές της «Μαύρης Παρασκευής», αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική παράδοση που εντάχθηκε στο καταναλωτικό τους ημερολόγιο…  Μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου προτιμούν να συμμετάσχουν σε μία ολιγοήμερη εκπτωτική περίοδο, παρά σε μία ημέρα προσφορών, αφού οι Βρετανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να στέκονται για ώρες στις ουρές για να «χτυπήσουν» μία καλή τιμή.

Μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, όπως η Asda της Wal-Mart Stores Inc. και η Next Plc αποφάσισαν να απέχουν εντελώς από τις προσφορές της «Μαύρης Παρασκευής», ενώ άλλες εταιρείες όπως η J Sainsbury Plc’s Argos προτιμούν να συμμετάσχουν σε μία ολιγοήμερη εκπτωτική περίοδο, παρά σε μία ημέρα προσφορών, αφού οι Βρετανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να στέκονται για ώρες στις ουρές για να «χτυπήσουν» μία καλή τιμή. 

πηγή: nea.allnewz.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη