Η “Βιώσιμη Ανάπτυξη” του Ομίλου ΟΤΕ βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Η

Περίμενα να ολοκληρωθούν κάποιες κινήσεις που γίνονται από μένα προσωπικά αλλά και μέλη του Κινήματος Επιβιώνουμε για να ενημερώσω τους φίλους αναγνώστες της AllNewz, αλλά δυο δημοσιεύματα με ωθούν να επιταχύνω την διαδικασία

Το πρώτο αφορά στο χθεσινό δημοσίευμα της Γάτας που μπήκε και στην AllNewz και είναι άρθρο της Guardian που αποκαλύπτει, όχι μόνο τους κινδύνους των κινητών και της ασύρματης τεχνολογίας, αλλά και το πως λειτουργεί το λόμπι της Big Technology και πλασάρει στο καταναλωτικό κοινό τα προϊόντα της χωρίς αυτά να έχουν βεβαιωθεί 100% για την ασφάλεια τους προς τους χρήστες αλλά και το περιβάλλον.

Το δεύτερο άρθρο, που μου ανέβασε πίεση τη χειρότερη στιγμή -σήμερα- κάνει το γύρο των ελληνικών ΜΜΕ και αφορά στον όμιλο ΟΤΕ και την “Βιώσιμη του Ανάπτυξη”. Παραθέτω αποσπάσματα:

Τη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, αποτυπώνει ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2017.

Με στοιχεία από 8 εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Αλβανία, ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς και τη συνεισφορά του στην Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. […]

Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, ο Όμιλος OΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνίας και την ανάπτυξη των νέων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο ΟΤΕ. Με επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ το 2017, και συνολικό επενδυτικό πλάνο άνω των 2 δισ. ευρώ έως το 2022 μόνο για την Ελλάδα, στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει σε περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επιπλέον, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής, ο Όμιλος αναπτύσσει προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που αλλάζουν την εμπειρία των καταναλωτών, αλλά και προηγμένες λύσεις ICT, που στηρίζουν την πρόοδο των επιχειρήσεων. Το 2017, ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετείχε σε 28 ερευνητικά έργα, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προηγμένες τεχνολογικές λύσεις. […]

 

Βιώσιμο Περιβάλλον για Όλους

Αν και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις μικρής κλίμακας, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει στόχο σταθερά να βελτιώνει την ενεργειακή του αποδοτικότητα και να μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Το 2017, ο Όμιλος βελτίωσε κατά 18% την ενεργειακή του αποδοτικότητα και μείωσε κατά 6,3% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου σε σχέση με το 2016. Δίνοντας έμφαση στην κυκλική οικονομία και την επιμήκυνση του κύκλου ζωής των προϊόντων, ο Όμιλος ΟΤΕ το 2017 ανακύκλωσε το 70% των παραγόμενων απορριμμάτων από τις δραστηριότητές του.

Δείτε και το δακρύβρεχτο βίντεο με τον Οδυσσέα και τα παχιά λόγια περί προστασίας της φύσης!

Τι έχει προηγηθεί

Για να μου ανεβαίνει το αίμα κι άλλο στο κεφάλι, έχουν προηγηθεί τα εξής:

  • Μια προσωπική καταμέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην περιοχή μου, το Πάσχα, έδειξαν τα επιτρεπτά όρια να ξεπερνιούνται
  • Συνεχείς πονοκέφαλοι, βουητά και κακουχία η οποία αυξήθηκε μετά την περίοδο της κακοκαιρίας. Γιατί; Την απάντηση πήρα βλέποντας το διαφημιστικό των wifi για εξοχή και παραλίες:
Το εν λόγω wifi μέσω κινητής τηλεφωνίας με κάρτα sim, που σημαίνει ότι χρειάζεται αύξηση του σήματος από τις περιφερειακές κεραίες
  • Η ανακάλυψη ότι ο Πύργος του ΟΤΕ στα Χάνια Πηλίου λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει πάρει άδεια και συνεχίζει να κάνει αναβαθμίσεις
  • Απουσία περιβαλλοντικής μελέτης
  • Δυο μακροσκελή μέιλ στα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος με δυο θέματα: 1. Τοπικό για τον Πύργο ΟΤΕ στα Χάνια, και 2. Για τα εθνικά όρια, ενημέρωση κοινού, τοποθέτηση της 5G χωρίς να υπάρχουν διασφαλίσεις για την υγεία κ.λ.π. Ζητάμε ελέγχους και με συμμετοχή/συνεργασία δική μας. Με διαβεβαίωσαν ότι η 5G θα μπει παντού -θέμε δε θέμε- κι ότι τα δυο υπουργεία ΔΕΝ συνεργάζονται μεταξύ τους – το ένα τοποθετεί, το άλλο φέρει την ευθύνη!
  • Ενημέρωση Περιφέρειας Θεσσαλίας και καταγγελίες – θα γίνουν κι άλλες
  • Το κερασάκι στην τούρτα: Ήρθαν δυο φίλες σήμερα για επίσκεψη και μετά δυο ώρες έφυγαν με πονοκέφαλο, “κάτι βαράει εδώ στον χώρο”, είπαν!

Και μετά απ’ όλα αυτά, διαβάζεις και για βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου ΟΤΕ – χαίρε θράσος απύθμενο κι αύριο έπεται τηλέφωνο στο νομικό τμήμα του Ομίλου. Σήμερα έγινε καταγγελία στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ και απαίτηση η ηχογραφημένη συνομιλία να μου σταλεί σε αντίγραφο για έννομη χρήση.

Δεν ξέρω πόσα ψωμιά έχω μετρημένα ακόμα εδώ, αλλά ένα ξέρω: Όσο στέκομαι όρθια δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί, μέχρι να μου επιστραφεί το σπίτι μου, η ιδιωτικότητα μου, η υγεία μου και η ησυχία μου! Και φροντίστε να μην αρρωστήσω, ή μείνω σέκος,  καθώς έχει πάρει εντολή  η οικογένεια μου να κινηθεί για αμέλεια και ανθρωποκτονία!

Αυτά προς το παρόν και να είστε ΦΟΥΛ έτοιμοι για κινητοποιήσεις!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη