Επιστρέφουν το 1/3 των κλεμμένων οι κατηγορούμενοι της Energa και καθαρίζουν

Ε

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους δήμους, δηλώνουν εγγράφως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή η δίκη τους που ξεκίνησε σήμερα για τις 5 Φεβρουαρίου. 

Τα 103 εκατ. ευρώ που προτίθενται να επιστρέψουν βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι συνολικές απαιτήσεις του Δημοσίου, κατά το κατηγορητήριο, ανέρχονται σε 257 εκατ. ευρώ. Για τα προσφερόμενα από τους εμπλεκόμενους χρήματα ύψους 103 εκατ., θα αποφανθεί το δικαστήριο σε εφαρμογή του νέου νόμου που ισχύει εδώ και ένα μήνα και δίνει τη δυνατότητα να τύχουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης όσοι διωκόμενοι για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου ικανοποιήσουν πλήρως το Δημόσιο. 

πηγή: Καθημερινή

Τα ρέστα προτείνω να τα πληρώσει ο νομοθέτης. Αυτό τώρα λέγεται δικαιοσύνη; Μας έκαναν χάρη που θα κρατήσουν όλα αυτά τα χρήματα και θα πάρουν απαλλαγή και θα επιστρέψουν το 1/3 μόνο;

Ρώτησε κανείς πως ένιωσαν όσοι τους κόπηκε το ρεύμα, ή θα τους πάρουν το σπίτι για μικροποσά;

Ζούμε την εποχή που οι απατεώνες πλέον δικαιώνονται και δεν χρειάζεται καν να κρύβονται!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη