Τα εφιαλτικά επαγγέλματα του μέλλοντος

Τ

Μερικά από τα επαγγέλματα που θα έχουν πέραση στο μέλλον φανερώνουν και προς τα που πηγαίνει ο κόσμος μας.

Πολλά επαγγέλματα λόγω της αυτοματοποίησης ανήκουν πλέον στο παρελθόν κι έχουν χαθεί για πάντα. Όμως τα νέα επαγγέλματα, που σύμφωνα με έρευνες, θα έχουν ζήτηση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, φέρνουν ανατριχίλα!

Πολλά από αυτά, φανερώνουν ότι δεν αφορούν καν όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά μόνο τα οικονομικά ισχυρά. Για παράδειγμα, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία παγκοσμίως καταρρέουν λόγω της οικονομικής κρίσης -δηλαδή της συσσώρευσης του πλούτου στα χέρια της ελίτ- είναι δύσκολο να φανταστούμε πως ένας κοινός θνητός τρίτης ηλικίας θα έχει και τον προσωπικό του φροντιστή!

Η επιστήμη και η τεχνολογία κυριαρχούν, όλα γίνονται μέσω κομπιούτερ αυξάνοντας περισσότερο τη μοναξιά και την έλλειψη κοινωνικής επαφής, ο χρόνος πιέζει γιατί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ανταγωνιστούν σε απόδοση τα ρομπότ, όσο δε για την επέμβαση στη φύση και το ανθρώπινο περιβάλλον, ούτε συζήτηση! Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Άλλος θα κατασκευάζει ΓΤΟ κι άλλος θα τους καλλιεργεί, κι άλλος θα είναι αγρότης “κάθετων” κήπων γιατί το μέλλον μας θέλει όλους κλεισμένους σε τεράστιους ουρανοξύστες που θα τα έχουν όλα και δεν θα χρειαστεί να μετακινούμαστε από τις “πράσινες” φυλακές μας.

Μέσα στην όλη τρέλα, βλέπουμε ηθικιστές που θα αποφασίζουν αν επιστημονικές διαδικασίες, όπως η κλωνοποίηση είναι «σωστό» ή όχι, επιστήμονες που θα ερευνούν μεθόδους “ανατροπής” της κλιματικής αλλαγής, εναλλακτικά οχήματα, εξατομικευμένοι διαφημιστές τηλεοράσεων, ραδιοφώνου και ίντερνετ ώστε να βλέπεις μόνο όσες διαφημίσεις σε ενδιαφέρουν, κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει ήδη η google αφού πρώτα μας έχει κατασκοπεύσει.

Ιδιαίτερη εντύπωση και άκρως ανατριχιαστική είναι εκείνη του χειρούργου μνήμης ανθρώπινου εγκεφάλου, ο οποίος μπορεί να αφαιρέσει αναμνήσεις ή να προσθέσει “χώρο” για νέα δεδομένα -όπως ακριβώς γίνεται σε ένα κομπιούτερ – αλλά και του… αστυνόμου τροποποίησης καιρού!

Αυτός λέει η έρευνα, θα έχει την έγνοια να ανακαλύπτει ποιος «κλέβει» τα σύννεφα από ποιες περιοχές ή ακόμα και χώρες για να παράγει δική του βροχή. Επειδή, λένε, τα σύννεφα ταξιδεύουν αυτό σημαίνει ότι κάποιες χώρες δεν παίρνουν την απαραίτητη προμήθεια βροχής για τις ανάγκες του οικοσυστήματός τους και κλέβοντας τα με τροποποίηση καιρού, καταστρέφουν το περιβάλλον. Η δουλειά του καιρικού αστυνόμου θα είναι να κυνηγήσει αυτούς που χειραγωγούν τα σύννεφα είτε για να διαλυθούν, είτε για να φέρουν βροχή.

Όχι πως αυτό δεν γίνεται ήδη και όχι πως όλοι εμείς που κυνηγάμε τους χειραγωγούς καιρού δεν το παίζουμε αστυνόμοι! Πάντως βρήκα τι θα γίνω άμα μεγαλώσω… κι άλλο!

 

[rev_slider επαγγέλματα/μέλλοντος]

 

glass_eye_4bffde4883593Κατασκευαστής ανθρώπινων τεχνητών μελών

 

pills_medical_science_4bffdc04b09beΝανο-ιατρός

 

test_tube_babies_4bfe802745729Ηθικιστής νέας επιστήμης

 

science_food_4bffdaba07490Καλλιεργητής ΓΤΟ

 

science_plant_4bfe7e7ee8e74Αγρότης κάθετης καλλιέργειας

 

zimmer_frame__4bffda29ed8d7Σύμβουλος τρίτης ηλικίας

 

computer_brain_4bfe80c252287Χειρούργος μνήμης

 

space_pilot_4bfe7f6bd5e16Διαστημικό προσωπικό

 

climate_change_4bfe7df58e847Κλιματολόγος

 

weather_police_4bfe77292cc7e-1Αστυνόμος τροποποίησης καιρού

 

swine_flu_vaccine_4bfe7bae24997Εφαρμοστής καραντίνας

 

internet_lawyer_4bfe755546983Εικονικός δικηγόρος

 

car_wheel_4bfe7389255b4Εναλλακτικός μηχανικός αυτοκινήτων

 

virtual_teachers_4bfe747b9a045Εικονικός καθηγητής

 

computer_security_4bfe709fbaa4fΧειριστής ηλεκτρονικών αποβλήτων

 

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη