Βόλος: Χάθηκε η πόλη στην ομίχλη, το ίδιο και… τα τοπικά ΜΜΕ!!!

Β

Την εικόνα της πόλης του Βόλου από τη Μακρινίτσα ίσως την έχετε δει πολλές φορές. Αλλά αυτή την εικόνα, η πόλη εξαφανισμένη στην ομίχλη ενώ ο ουρανός πεντακάθαρος από ψηλά, ίσως δεν την έχετε ξαναδεί!

Τι έγραψαν και πως εξήγησαν το φαινόμενο τα τοπικά μήντια:

Οι Βολιώτες ξύπνησαν σε ομιχλώδες τοπίο με το πέπλο ομίχλης να αγκαλιάζει το βουνό των Κενταύρων νωρίς το πρωί. Μέχρι τις 7:30 είχε σκεπάσει ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι αισθητά περιορισμένη.

Το βουνό των Κενταύρων ήταν εκτός ομίχλης κάτω από έναν αρχικά πεντακάθαρο ουρανό. Η ομίχλη είχε κουκουλώσει την πόλη, πέρα μέχρι και τη θάλασσα και δεν είναι η πρώτη φορά που μόνο η πόλη και όχι το βουνό, “πνίγεται” στην ομίχλη.

[rev_slider Βόλος/Ομίχλη]

 

Συμπτωματικά και την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί το ίδιο φαινόμενο, ήταν όταν είχε έρθει και η σκόνη από την Αφρική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για ένα τοπικό φαινόμενο, που ενδεχομένως να οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της ατμόσφαιρας και της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι “τοπικό” το φαινόμενο, το ίδιο έγινε και στο «Μακεδονία», στην Καστοριά και στα Ιωάννινα.

Το ποσοστό υγρασίας κυμαίνεται από 62% έως 92%, ενώ επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες με τη μεγαλύτερη να φθάνει τους 19 βαθμούς στις 2 μ.μ., καθώς πνέουν νότιοι άνεμοι έντασης έως τέσσερα μποφόρ.

Χτες και σήμερα ΔΕΝ επικρατούν νότιοι άνεμοι, αλλά ΒΔ, Δ, Β, Α, ΒΑ. Το μόνο γράμμα που λείπει είναι το Ν!!!! Την πληροφόρηση μου μέσα!

Στιγμιότυπο 2015-01-21, 9.43.26 π.μ.

Ήδη έχει μεταφερθεί αρκετή ποσότητα σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τα στοιχεία των σταθμών μέτρησης αερορύπανσης. Παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο, ενώ από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα βροχής.

Ήδη άρχισαν από χτες να ψεκάζουν και μέχρι το μεσημέρι, η μεν ομίχλη στο Βόλο διαλύθηκε, αλλά ο ουρανός που από τη Μακρινίτσα φαινόταν καταγάλανος γέμισε σύννεφα χημικά, θολούρα  και φυσικά… ραδιοκύματα!

IMG_1337

Αλλά οι Βολιώτες επέλεξαν δήμαρχο από χέρι! Αυτός που μας ειρωνεύτηκε όταν προεκλογικά του αναφέραμε τη χειραγώγηση καιρού και τους ψεκασμούς, και μας είπε να πάμε να ακούσουμε Πάολα για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας, αυτός που βρίζει τους πολιτικούς ως ψεύτες, τελικά αποδεικνύεται πιο ψεύτης: Έταξε να κάνει την πόλη Μονακό και την έκανε… Λονδίνο!

Αλλά το βολιώτικο Λονδίνο έχει και μια κίτρινη τσίρλα πάνω από την ομίχλη, κάτι σε αφρικανική σκόνη, κάτι σε ατμοσφαιρική ρύπανση, κάτι σε ψεκασμούς, κι έτσι οι βολιώτες την έχωσαν πρωί πρωί όλη στα πνευμόνια τους. Τελικά μήπως αυτό είναι το ζητούμενο; Να μην έχουμε καθαρό αέρα να αναπνέουμε;

Έτσι κι αλλιώς ο Βόλος κατείχε πρωτιές σε αναπνευστικά, άσθμα και καρκίνο, ακόμα και σε μικρές ηλικίες, το πολύ πολύ τώρα να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ!

Όσο για τα τοπικά μήντια…gorillas in the mist…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη