Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για τον οίκο Lazard που επέλεξε ο Βαρουφάκης

Τ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανέθεσε τον ρόλο του συμβούλου για θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης στον επενδυτικό οίκο Lazard, για τον οποίο ο Τσίπρας είχε καταθέσει επερώτηση το 2011

Ο κ. Βαρουφάκης είχε ήδη συνάντηση με στελέχη της Lazard στην Αθήνα, ενώ θα συναντήσει και στελέχη της τράπεζας στο Παρίσι. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών αναφέρουν με νόημα πως για όλο το επόμενο διάστημα η συνεργασία του κ. Βαρουφάκη με τους εκπροσώπους της Lazard θα είναι καθημερινή – το ύψος της αμοιβής της αγνοείται. 

Υπενθυμίζεται πως η Lazard παρείχε υπηρεσίες χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων του 2012 (PSI), όταν και είχε διενεργήσει τη χρηματοοικονομική έρευνα των ομολόγων, αλλά και μέρος του νομικού ελέγχου. Σημαντική ήταν η συμβολή της γαλλοαμερικανικής τράπεζας και στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) το διάστημα 2011-2012.

Ακόμη έχει εμπλακεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ήδη από το 2010, αλλά και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ως σύμβουλος του ΤΧΣ.

Η επερώτηση του Α. Τσίπρα το 2011.

Ελπίζουμε ο κος Βαρουφάκης να του απαντήσει αυτή τη φορά και να μην χρειαστεί να κάνει επερώτηση στον εαυτό του…

Στιγμιότυπο 2015-02-01, 12.32.01 μ.μ.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη