Αυτό δεν λέγεται αφρικάνικη σκόνη, λέγεται απλά: ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ!

Α

Σε ανακοίνωση για την προστασία του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων εξαιτίας της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα / Συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού.

 Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική, για το 24ωρο του Σαββάτου 31.01.15, λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα. Συγκεκριμένα, στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ 117μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 115 μg/m3, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 117 μg/m3 και ΜΑΡΟΥΣΙ 106 μg/m3.

 Επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 Για το λόγο αυτό, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 70601/23.12.2013, συστήνεται :

Άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου. Επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό. Σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Βέβαια, είναι ελάχιστα αυτά που λέει συγκριτικά με αυτά που γράψαμε από νωρίς σήμερα:  Άκρως επικίνδυνη η Αφρικάνικη που έχει καλύψει τη χώρα – Μείνετε μέσα, μείνετε σπίτι!

Τώρα που βγήκαν και οι νέες εικόνες των δορυφόρων της NASA (γιατί πριν είχε κάτι “ανωμαλίες” από τις γνωστές που χαλούν τον καιρό και δεν βλέπαμε) θαυμάστε το έργο τους, το έργο που λέγεται μεταφορά σκόνης μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων! (κλικ για μεγέθυνση)

Στιγμιότυπο 2015-02-01, 5.03.27 μ.μ.

 

Στιγμιότυπο 2015-02-01, 5.04.45 μ.μ.
Η ουρά σε μεγέθυνση

 

Στιγμιότυπο 2015-02-01, 5.05.01 μ.μ.
Αυτό δεν είναι “αέρας”, είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ετοιμάσου, Πάνο Καμμένο, να τα ακούσεις εφ’ όλης της ύλης!!! Είσαι ο υπουργός, ο υπεύθυνος για ό,τι πετά, περπατά, κολυμπά και έρπει στη χώρα μας. Ο υπεύθυνος της Εθνικής μας Κυριαρχίας!

Πάνο, πες αλεύρι, το κίνημα κατά των Χημικών Αεροψεκασμών σε γυρεύει…

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη