Ρεκόρ αστέγων στη Ν. Υόρκη

Ρ

«Αυτή τη νύχτα 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης, ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Συνασπισμός για τους Άστεγους

Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανέρχονταν σε 53.615 άτομα. Τα 4/5 του πληθυσμού αυτού αποτελούν οικογένειες. 

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Μάρκι, υποδιευθυντή του Συνασπισμού, οι λόγοι που προκάλεσαν την αύξηση των αστέγων είναι η έλλειψη φθηνών κατοικιών, η πολιτική του πρώην δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ όσον αφορά το επίδομα κατοικίας και το γεγονός ότι αυτά τα επιδόματα δεν αποκαταστάθηκαν για τις οικογένειες των αστέγων.

Χθες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο δεσμεύθηκε να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «το αξίζουν να αποσυρθούν με αξιοπρέπεια» και δεν μπορούν να πληρώσουν «φυσιολογικά» ενοίκια στη Νέα Υόρκη, τα οποία μπορεί να ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια για ένα τριάρι σε ορισμένες συνοικίες του Μανχάταν.

Και μην ξεχνάμε ότι η Νέα Υόρκη πλήττεται από φονικό χιονιά. Κατά τα άλλα, ο Ομπάμα θα λύσει το πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα, όταν δεν έχει λύσει τα του οίκου του…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη