Πορτοκαλί χιόνι έπεσε στη Ρωσία

Π

Οι κάτοικοι της πόλης του Saratov, περίπου 858 χιλιόμετρα από την ρωσική πρωτεύουσα, κοίταξαν έξω από τα παράθυρα και είδαν τις γειτονιές τους καλυμμένες με πορτοκαλί χιόνι.

Άρχισαν να μοιράζονται την είδηση στα κοινωνικά δίκτυα με το πολύχρωμο χιόνι που σκέπασε σχεδόν όλη την πόλης, με ένα χρώμα από ανοιχτό κίτρινο έως πορτοκαλί.

Το περίεργο και αντισυμβατικό χιόνι προκάλεσε πολλές ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων της πόλης, κύρια μήπως πρόκειται για ραδιενεργό ή περιείχε επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν σε επαφή με το πρακτορείο ειδήσεων Svobodnye Novosti, και ρώτησαν έναν εμπειρογνώμονα σχετικά με το φαινόμενο.

Τότε πήραν την απάντηση του “ειδικού”: ο διευθυντής υπηρεσίας πρόγνωσης καιρού, Μ. Boltukhin, είπε ότι ήταν ένα αρκετά “σύνηθες” φαινόμενο και ήταν “απολύτως ακίνδυνο” για τους ανθρώπους και τα ζώα. Είπε το χιόνι πορτοκαλί προκλήθηκε από έναν κυκλώνα από την Δυτική Σαχάρα, που έφερε ποσότητες άμμου από την έρημο της Αφρικής προς τη Ρωσία – απολύτως ‘σύνηθες και φυσιολογικό’!

«Ο αέρας που έρχεται από τη Δύση περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια άμμου, τα οποία δίνουν στο χιόνι μια πορτοκαλί απόχρωση», δήλωσε ο Boltukhin. «Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα σε διάφορες επαρχίες της περιοχής και σε άλλα μέρη της χώρας, ιδιαίτερα στην Κριμαία» Δεν υπάρχουν τοξικές ουσίες, είναι “φυσική” άμμος, πρόσθεσε ο ‘ειδικός’.

Έτσι οι κάτοικοι του Saratov κοιμήθηκαν και πάλι ήσυχοι και καθησυχασμένοι μετά τις εξηγήσεις του ‘ειδικού’ και δεν αποκλείεται να άφησαν και τα παιδάκια του να φτιάξουν πορτοκαλί χιονάνθρωπους.

Φυσικά ο ‘ειδικός’ παρέλειψε να του πει μερικά πράγματα:

  1. Ότι η άμμος της Σαχάρας μόνο ασφαλής δεν είναι, καθώς εμπεριέχει από βαρέα μέταλλα, μικρόβια και ιούς, ίνες και έντομα, κατά πάσα πιθανότητα και απεμπλουτισμένο ουράνιο αν προέρχεται από τη Λιβύη. Βέβαια, σε αυτούς δεν ήρθε σε μορφή σκόνης για να την εισπνεύσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιπτώσεις της στο χιόνι είναι λιγότερες.
  2. Το άλλο που παρέλειψε ο ‘ειδικός’ να πει είναι ότι ο καιρός χειραγωγείται, ότι παίζονται παιγνίδια με το κλίμα και όχι μόνο δεν τους το είπε, αλλά τους έβγαλε και τρελούς: “Καλέ σύνηθες φαινόμενο είναι, πως δεν το έχετε ξαναδεί; τς τς τς…»
  3. Το άλλο που παρέλειψε να πει το ρώσικο καιρικό παπαγαλάκι, είναι πόσο επιθυμούν Ρώσοι και Αμερικάνοι και Καναδοί και Νορβηγοί κι όποιος άλλος έχει οικόπεδα στην Αρκτική, να λιώσουν οι πάγοι ώστε να μπορέσουν να βάλουν επί τέλους χέρι στον εγκλωβισμένο πλούτο της που είναι και τεράστιος (βλέπε και μυθιστόρημα Ιούλιου Βερν Άνω-Κάτω). Και να κάνουν και τα βόρια προάστια πιο “βιώσιμα”, για μια πιο “βιώσιμη ανάπτυξη”. Είπαμε, παγκοσμιοποίηση έχουμε και πρέπει να τα μοιραστούμε όλα και φυσικά και το κλίμα. Όλοι έχουν δικαίωμα στη φύτευση ντομάτας και όχι μόνο ο νότος.
  4. Και το τελευταίο που δεν τους είπε ο καλός ρώσος ειδικός, είναι ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί ξεκίνησαν ως ‘”πρόγραμμα ασπίδα” από τη Ρωσία, εκεί πρωτοεφαρμόστηκαν οι τεχνολογίες Τέσλα και τώρα όλες πια οι μεγάλες δυνάμεις έχουν κι από ένα τέτοιο μαραφέτι, μη δε εξαιρουμένης και της μικρής χώρας του βορρά που λέγεται Νορβηγία.

Ειδικός μεν ο κύριος Boltukhin, αλλά με ιδιότητα υπνωτιστή!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη