Προσέξτε τι λέτε μπροστά στην Samsung TV γιατί μπορεί να σας ακούει!

Π

Η Samsung δέχεται πυρά από υπέρμαχους της ιδιωτικής ζωής αφότου προέκυψε ότι οι νέες έξυπνες τηλεοράσεις της εταιρείας είναι σε θέση να ακούνε τις συνομιλίες μας.

Οι θεατές που ελπίζουν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ενεργοποίησης φωνής προειδοποιούνται από τη Samsung να μην αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες επειδή οι φωνητικές εγγραφές μπορούν να ληφθούν και να διαβιβαστούν σε τρίτους.

Αγωνιστές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων συνέκριναν τις τηλεοράσεις «telescreens» , οι οποίες δρουν επίσης ως κάμερες παρακολούθησης με το μυθιστόρημα 1984. Ο ακτιβιστής Park Higgins του Ιδρύματος Ηλεκτρονικών Συνόρων, που συνέκρινε τις πολιτικές απορρήτου της εταιρείας με τον Τζορτζ Όργουελ σε ένα tweet, την Κυριακή, έχει ήδη λάβει 15.000 retweets και συνεχίζει.

Η Samsung επιμένει ότι παίρνει την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών στα σοβαρά, αλλά δεν κατονόμασε το τρίτο μέρος το οποίο μεταφράζει την ομιλία σε κείμενο.

Το θέμα επισημάνθηκε για πρώτη φορά από την Daily Beast, η οποία προειδοποίησε τους αναγνώστες να μην μιλάνε για ενοχοποιητικά θέματα όπως «φοροδιαφυγή» και «χρήση ναρκωτικών» μπροστά τηλεοράσεις τους.

Κρυμμένο στην πολιτική απορρήτου της Samsung είναι μία και μοναδική πρόταση που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρονται μπροστά από την τηλεόρασή σας: «Σας γνωστοποιούμε ότι αν ο προφορικός λόγος σας περιλαμβάνει προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, οι πληροφορίες αυτές είναι μεταξύ των δεδομένων που συλλέγονται και διαβιβάζονται σε τρίτο μέρος».

Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων συνεχίζει την προειδοποίηση: «Επιπλέον, η Samsung μπορεί να συλλέγει και να καταγράφει φωνητικές εντολές και συναφών κειμένων, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε δυνατότητες αναγνώρισης φωνής και να αξιολογούμε και να βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά».

Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους τηλεθεατές να ελέγχει την τηλεόρασή τους, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους.
Ακόμη και οι τηλεθεατές που δεν ενεργοποιούν τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο να καταγράφονται μυστικά, καθώς το μηχάνημα συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία μέσω των μικροφώνων της. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ένα μια Samsung Smart TV τις υποκλοπές στη συνομιλία σας είναι να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων αναγνώρισης φωνής στο μενού ρυθμίσεων.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι συλλέγει τα δεδομένα φωνής για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της.

Μια έρευνα του περασμένου έτους από το περιοδικό των καταναλωτών Which? διαπίστωσε ότι η “έξυπνη τηλεόραση” που έχει κατασκευαστεί από τις LG, Samsung, Sony, Panasonic, Toshiba παρακολουθεί τις τηλεοπτικές συνήθειες των θεατών – κάτι που οι καταναλωτές συμφωνούν και αποδέχονται στους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις της τηλεόρασης.

Οι χρήστες που επιλέγουν να μην αποδεχθούν τους όρους και τις προϋποθέσεις τηλεόραση τους μπορεί να καταλήξουν σε μια… όχι και τόσο “έξυπνη”  τηλεόραση.

Η Samsung ανταποκρίθηκε στη δημόσια αντίδραση ενάντια στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής του, υποστηρίζοντας ότι λαμβάνει αυτές τις ανησυχίες “πολύ σοβαρά”.

«Εάν κάποιος καταναλωτής συναινεί και χρησιμοποιεί τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, τα δεδομένα ομιλίας παρέχονται σε τρίτους κατά τη διάρκεια της αναζήτησης φωνητικών εντολών. Εκείνη την στιγμή, τα δεδομένα ομιλίας αποστέλλονται σε ένα διακομιστή, ο οποίος λαμβάνει το περιεχόμενο και στη συνέχεια το επιστρέφει στην τηλεόραση», δήλωσε η εταιρεία.

Χωρίς να κρατήσει και αρχείο…;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη